Tomas Gold sa objaví túto sobotu na Warm upe pre Excelent Mazziv Festival!

Zbývá už jen pár dní do chvíle, kdy Němec Thomas Gold uskuteční svůj debut v České republice. Tato DJská a producentská hvězda to již několik let řadí mezi ty nejlepší ve svém oboru, a tak není divu, že ho můžeme vídat i na takových prestižních akcích jako je Tomorrowland nebo Electronic Daisy Carnival.

Kromě toho je velmi dobře známý i svou pravidelnou radioshow Fanfare, která minulý týden oslavila již své 100. vydání. Měli jsme možnost se Thomase zeptat na pár otázek ještě předtím, než přijede do Prahy:

1. Ahoj Thomasi, díky za to, že sis udělal čas na rozhovor s námi. Už v sobotu 31.5. hraješ v pražském klubu Duplex. Bude to vůbec poprvé, kdy se představíš v České republice. Kolik toho vlastně o naší zemi víš?
Bohužel jsem tam až doteď nebyl, takže toho o Čechách opravdu moc nevím. Ale už se moc těším. Hrozně mě baví navštěvovat místa, kde jsem předtím nikdy nebyl. Skvělou součástí mé práce je potkávat se s novými lidmi a co jsem o Češích slyšel je, že jsou fajn a mají opravdu skvělé pivo. Což my, Němci milujeme, hehe.

Thomas Gold Press Pictures 2014 by Robert Wunsch

2. Jak ses vlastně stal DJem?
Začal jsem už v pubertě. Hudba mě ovlivňuje už od chvíle, co jsem byl malý kluk, takže jsem zcela automaticky začal zkoušet dělat hudbu doma na svém počítači. Pak se ze mě stal rezidentní DJ v mém rodném městě. Od té chvíle neuplynul jediný den, kdy by se můj život netočil kolem vytváření hudby a DJingu

3. Být DJem – je to stále ještě povolání snů? :-)
Ano, určitě! Je to úžasné hrát v klubech a na festivalech. Hrozně mě baví, když vidím lidi, jak tančí se mnou a jsou šťastní. Dělat lidem radost je součástí mé práce, což byl vždycky můj sen. Taky mám moc rád tu část, kdy se zavřu ve studiu a produkuji svou vlastní hudbu. Takže, abych byl upřímný, já si nedovedu představit nic, co by mě bavilo víc, než tohle!

4. Hudební scéna se v posledních pár letech dost změnila. V současnosti je snazší být DJem díky pokročilému technickému vybavení. Vidíš to jako něco negativního, nebo pozitivního?
No, technologie měla vždy svá pro a proti. Rozhodně se mi líbí, že s sebou už nemusím tahat box s CDčky, nebo dokonce vinylové desky, protože dneska už všechny skladby co potřebujete, máte na pár super lehkých flash discích. Takže navíc sebou potřebuji už jen sluchátka, proto je cestování o moc pohodlnější. Kromě toho si ale myslím, že všechny ty výhody, které přinesla na scénu nová technologie, jsou pořád bezcenné, pokud nevíte, nebo jste se nenaučili, jak je správně používat. Protože to je nakonec pořád o samotném DJi, který musí být i bavičem a zvládnout vytvořit úžasný večer za pomocí hudby, kterou hraje. Můžeš si koupit všechna zařízení, která chceš, ale nemůžeš si koupit ten pocit, když hraješ správný track ve správný čas. To musí prostě vycházet pouze z tvé zkušenosti.

5. Tvoje radioshow Fanfare měla nedávno už sté vydání. Dokážeš si stále vybavit první vysílání?
Ano, samozřejmě. Upřímně – mám pocit, jako by to bylo včera. Ale od prvního vydání se hodně změnilo a jsem neskutečně pyšný na to, že jsme dosáhli už stého vysílání.

6. Každý DJ hledá inspiraci někde jinde. Kde ji hledáš ty?
Kupodivu zatím stále nacházím svou inspiraci naprosto všude, ne jen v samotné hudbě. Může se stát, že sedím ve svém studiu, poslouchám skladby a najednou mi přijde na mysl něco nového. Nebo třeba při hraní si s novým syntetizátorem. Jindy třeba sedím v restauraci nebo jdu do klubu a najednou se objeví nápad. Klidně i v letadle, nebo když jedu autem a poslouchám rádio. Někdy dostanu skvělou myšlenku na místech, kde je těžké si ji zrovna zapsat nebo nahrát. Proto je dobré mít u sebe telefon, abych si mohl ten nápad zaznamenat a později si ho znovu přehrát třeba ve studiu.

7. Pamatuješ si ještě, jaké bylo první CD/vinyl, který sis kdy koupil?
Wow, popravdě řečeno, už si nevzpomenu. Ale jsem si jistý, že to byl vinyl s house muzikou :)

8. Co zatím považuješ za vrchol své dosavadní kariéry?
Rozhodně hraní na Tomorrowlandu a Electric Daisy Carnevale v Las Vegas na hlavním podiu. To byly opravdu úžasné sety a také milníky mé kariéry. Ale jsem také velmi pyšný, že mám svůj vlastní pořad na skvělé rádio stanici, kterou je Sirius XM ve Spojených státech, kde přenášejí každou sobotu v 7 hodin večer (ELČ) moji show Fanfare.

9. Na co se mohou fanoušci tuto sobotu těšit?
Spoustu a spoustu nové muziky, kterou jsem čerstvě vytvořil ve svém studiu. Těšte se na nové singly a spolupráce se skvělými umělci jako Borgeous a Deniz Koyu. A také speciální bonusy, které jsem vytvořil právě pro tuto příležitost a moc mě to bavilo.

10. Chcete něco vzkázat svým fanouškům?
Moc se těším na každého z vás na sobotní show!

Doufáme, že se s Vámi uvidíme v sobotu 31.5. v klubu Duplex na WARM UP PARTY pro Excelent MAZZIV Festival. Kromě headlinera Thomase Golda si můžete užít sety od dua Twoloud, a také místní podporu od DJ’s Richarda Reynoldse a Angry Beats.

Stránka události: https://goo.gl/StH0xB
FB stránka: www.facebook.com/FestivalMazziv
Web: www.mazzivfestival.com
Web klubu: www.duplex.cz 

Lidé, kteří si koupili lístek na Mazziv Festival dříve a mají na lístku datum 31.5., mají volný vstup na Warm-Up párty, stačí lístek ukázat u vchodu.

Základní vstupenky jsou k dostání v předprodeji za 390 Kč VIP vstupenky jsou 590,-Kč (šatna zdarma, přístup do VIP prostoru)

► ► VSTUPENKY zakoupíte v stíi Ticketstream: https://bit.ly/1rYmEUD
Na místě zakoupíte základní vstupenky za 490 Kč, VIP vstupenky budou za 690 Kč.

MAZZIV_preparty

Zdroj: United Music