Tomáš Buranovský / BuranoWski si po vydaní svojho albumu Lúč pripravil ďalšiu novinku. Novú skladbu „ Život“

„ Aj napriek tomu,  že mám relatívne nový album, rozhodol som sa počas mesiacov strávených doma písať nové skladby. Myslím, že je to jeden z mála prejavov, ktoré nám umelcom ešte nikto nevzal. Vnímal som to ako záväzok voči mne aj voči fanúšikom. Musím sa priznať, že nebolo ambíciou sadnúť a napísať nejaký singel. Presne si pamätám, že gitaru som do rúk vzal s čistou hlavou, bez akéhokoľvek konkrétneho nápadu. Po chvíli som však začal hrať prvotný motív piesne. Harmonicky a melodicky som ho potom  dotváral „za pochodu“.

Text som hľadal dlhšie. V slohách som si bol síce istý hneď od začiatku, no refrény ma vytrápili. Dokonca si spomínam, keďže to bolo v letnom období, ako som si šiel zakopať so synom na ihrisko a neustále som hľadal tie správne slová. Je to jedna z tých piesní, ktorú som nedokázal dostať z hlavy pokiaľ nebola úplne dokončená. V skladbe si uvedomujem našu pominuteľnosť a hľadám v nej pokoru, vďaka ktorej spoznávam samého seba. Snažím sa sebe aj poslucháčom vysvetliť, že niekedy nie je dôležité to, čo by sme chceli, ale to čo je pre nás najlepšie. A aj keď si častokrát myslím, že je to jedno a to isté, nie je to tak.

Produkciu piesne a videoklip má už tradične na svedomí Košičan a môj veľmi dobrý kamarát Laco Rychtarik. Jednoducho si už po tých niekoľkých spoluprácach dovolím povedať, že medzi nami funguje chémia, vďaka ktorej je proces rýchly a výsledok kvalitný. Niekedy ani nemusíme hovoriť čo chceme. Prosto spravíme presne to, čo v konečnom dôsledku zdvihne úroveň piesne či klipu. Takže je to vlastne celé viac zábava ako práca. A tak by to malo byť.

Život je vlastne jedno z najsilnejších slov vôbec. Pri ňom sa objaví toľko asociácii, že škála pocitov pri jeho počutí je nekonečná. Každý pri tom slove cítime niečo iné, naskočia nám rôzne myšlienky. Všetky sú však silné a autentické. Jednoducho ŽIVOT.“ – Tomáš Buranovský / BuranoWski

Stále pátram, pátram po šťastí veď spokojný je zväčša vždy ten, čo nič nevlastní.
Stále dúfam, že život nie je klam a naspäť vráti iba to, čo iným ľuďom dám.

https://buranowski.lnk.to/Zivot
Hudba: BuranoWski
Text: BuranoWski
Producent: Laco Rychtarik
Mix: Matej Turcer
Master: Matej Turcer
2020 Universal Music
ISRC: SK-A01-20-00129

BuranoWski – Život
Director/DOP: Laco Rychtarik
Production: Laco Rychtarik
Actor: BuranoWski
Photo: Laco Rychtarik
ISRC: SK-V01-20-00203
2020 Universal Music

Zdroj: TS