TOHTOROČNÝ WINGS FOR LIFE WORLD RUN PODPORILO AŽ 206 728 ÚČASTNÍKOV Z CELÉHO SVETA

Je za nami ďalší úspešný ročník najväčšieho globálneho behu bez cieľovej čiary Wings For Life World Run. Charitatívneho behu sa tento rok zúčastnilo až 206 728 účastníkov z 192  krajín, čo je takmer až o 45 000 viac ako uplynulý rok.  

Slovenská účasť bola pritom takmer dvojnásobná, so svojimi viac ako 2000 účastníkmi. Ako každý rok, opäť mali všetci bežci aj nebežci jediný míľnik a cieľ – spojiť sa a bežať pre tých, ktorí bežať nemôžu. Počas okrúhleho 10. ročníka behu sa bežcom a vozičkárom prostredníctvom svojich vstupných poplatkov a darov podarilo vyzbierať spolu až 5,8 milióna eur, čo je takmer o 1 milión viac v porovnaní s uplynulým rokom.  Celá suma pritom poputuje na výskum liečby poranenej miechy a chrbtice nadácie Wings For Life.

Spolu sa svetovo odbehlo neuveriteľných 1 573 221,08 kilometrov a účastníci zabehli v priemere 11,59km, kým ich nedobehol Catcher Car.

Všetky informácie týkajúce sa dnešného charitatívneho behu nájdete na www.wingsforlifeworldrun.com.

WINGS FOR LIFE WORLD RUN NA SLOVENSKU

Počet účastníkov sa v porovnaní s minulým rokom takmer zdvojnásobil! Desiateho ročníka Wings for Life World Run sa totiž tento rok zúčastnilo celkovo viac ako 2000 Slovákov, pričom viac ako polovica sa zúčastnila jedného z organizovaných app-runov, ktoré sa tento rok konali v Bratislave, Senici, Piešťanoch, Banskej Bystrici, Žiline a Vysokých Tatrách.

„Behalo sa mi úplne super! Mal som síce po 25 kilometri slabú chvíľku, no zároveň po tom, ako ma Catcher Car dobehol, som si vravel, že by som tých 5 km ešte zvládol. Môj cieľ bol 50 km a to som zvládol, budúci rok idem na 60!“, dodal Matej Hamran, ktorý virtuálnemu Catcher Car spomedzi mužov odolával na Slovensku najdlhšie, a odbehol až 50,23 kilometra. Matej tak prekonal svoj rekord z minulého ročníka, kedy sa na pomyselný stupienok víťazov postavil so svojimi  41,6 kilometrami. Prvenstvo v ženskej kategórii rovnako opäť ako minulý rok patrí bežkyni a trénerke Romane Komarňanskej s 39,28 km.  

Preteky tradične podporili aj známe mená zo sveta slovenského športu a šoubiznisu.

„Všetci vieme, prečo sme dnes behali – za tých, ktorí nemôžu, a u mňa to istotne žiadne lámanie rekordov nebolo, sme tu pre dobrú vec, dnes som si šiel len po easy 5 km,“ okomentoval kreatívec Michal Yaksha Novotný.

„Dnes sa tu bežali a kráčali ľudia naozaj akéhokoľvek veku, od detí až po starších, a to skvele dotváralo celú atmosféru a podporilo samotnú myšlienku behu. Keď som v appke počula, koľko ľudí dnes naraz beží, mala som zimomriavky, jednoducho skvelé!“, dodala moderátorka a televízna osobnosť Lenka Debnárová, ktorá spoločne s Marošom Molnárom sprevádzala účastníkov počas ich behu v appke.

„Nečakal som, že tu dnes bude spolu so mnou až toľko vozíčkarov, vau! Celé preteky vnímam veľmi pozitívne, určite sa vidíme aj o rok a verím, že ešte vo väčšom počte ako dnes!“ doplnil sit-down komik Bekim, ktorý sa behu zúčastnil aj so svojou posádkou vozíčkarov z REWALK centra.

NOVÉ PREKONANÉ REKORDY

Globálnymi šampiónmi sa stali v ženskej kategórii Poľka Kasia Szkoda, s odbehnutými  55,07 km, a v mužskej kategórii Japonec Jo Fukuda s fantastickými 69,01 km, ktorý svoj minuloročný rekord prekonal takmer o 5 kilometrov.

Zmeškali ste? Nevadí! Stiahnite si appku a nastavte notifikácie, vďaka ktorým budete ako prvý vedieť o spustení registrácie na ďalší ročník Wings For Life World Run! Vidíme sa?

Pre čo najčerstvejšie informácie o behu sledujte Wings For Life World Run na InstagarmeFacebooku.

Zdroj: Red Bull