Tohtoročný Kozel Žákovic sa niesol vo veľmi príjemnej atmosfére.

V piatok sa hlavného pódia ako prví zhostili Cpt, Slice. Všetko sa to začalo o pätnástej hodine. Po nich nasledovali Cellmates. Ich vystriedal známy Peter Lipa , ktorý publikum priviedol do dobrej nálady.

Po ňom nasledovala očakávaná Jana Kirschner, ktorá pricestovala až z Londýna. Potešila nás aj hitmi ako sú Modrá, Na čiernom koni či Pokoj v duši. Po polhodinovej prestávke sme sa dočkali Pary. Tí dostali publikum do varu. Zaspievali sme si s nimi napríklad Abstinenta , Doma dobre, Ako najlepšie viem.

Para sa s nami dojemne rozlúčila piesňou O mne a o tebe, ktorá rozcitlivela aj samotného frontmena kapely. Po ďalšej kratšej prestávke pokračovali na pódiu Slobodná Európa a po nich Vetroplach. Nesmieme však zabudnúť na druhý stage, na ktorom vystúpili kapely Walter Schnitzelsson, Lovely Pimps, Družina, Čad, Plastics swans a energická kapela Swan Bride.

Slnečnú sobotu nás na pódiu privítali už o jednej hodine Joyride. Po nich nasledoval Tormentor , Žena z lesoparku , Dorota Nvotová. O pol šiestej návštevníkov veľmi potešil moderný spevák Hafner spolu s Beyuzom a Zetuzetou. Výborne nás naladili piesňami ako je Raj surferov, Dúbravka, alebo Omietkový démon. Po Tomášovi prišla Zóna A. Tá si na nás pripravila napríklad pieseň Bratislavské dievčatá. Neskôr sme si spievali piesne od vidieku. Boli to Vidiečan, Fajčenie škodí zdraviu.

Po nich sa mikrofónu ujal Yxo z kapely Hex. Od nich sme mohli počuť piesne ako sú Piatok podvečer, Nikdy nebolo lepšie , Život. Po nich nás nečakane prekvapila príroda. Spustil sa dážď no ani to návštevníkov neodradilo od nasledujúcej kapely Polemic. A ako poslední, ktorý sa s nami rozlúčili z pódia boli Chiki Liki Tu-a.

Môžeme hrdo povedať, že aj tento ročník festivalu sa vydaril, dúfam, že aj budúci rok sa môžeme tešiť na takúto skvelú zábavu a ‘‘ rodinnú ‘‘atmosféru.

Napísala: Nikola Bučková
Foto: Martin Magál – Maggi