TLISparty: 22. februára v Batelieri!

Koncom februára sa v bratislavskom Batelieri zhrnie zatiaľ najpočetnejšia zostava djs zo študentského internetového rádia TLIS, ktoré vysiela už viac ako 30 rokov. Počas večera prejdeme od selekcií k dj setom elektronickej hudby v rôznych podobách.

Presné definovanie je zbytočné, pôjdeme si znovu multižánrovo. O úvodnú indie selekciu sa postarajú Kik&Skuby, elektronicky začne Faun na 120bpm. Ako headliner sa predstaví Pastier, ktorý je djom, producentom a má rád aj live acty, čo dokazuje jeho spolupráca s kapelou Beaulique project. Pod pseudonymom Velvet sky produkuje hudbu od výmyslu sveta a nájdete ju napríklad aj tu spolu s príjemným setom:

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/56102″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Toto je Velvet Sky zo Slovenska, krajiny niekde medzi Východom a Západom Európy. Hrdo zaseknutá medzi art-rockovými konceptuálnymi experimentami rokov 70-tych a súčasnou ‚elektronickou‘ hudbou s (takmer) chytrým samplovaním, vedená Kazimírom Zvoncom, neuznaným rádoby géniom, ktorý kapele vládne železnou päsťou. Medzi ľudí nikdy nechodí a namiesto seba posiela svojich pobočníkov. Sám s pohárom vína sa potom usadí vo svojom zaprášenom gauči a užíva si snívanie o budúcich releasoch. So slobodou spájania samplov s rovnými beatmi, pohodovými gitarami a klávesmi, sa ponára do hĺbok plných syntetizérov, podivných groovov, diskotéky a hypnotéky.

V druhej polovici podáme aj minimalovejšie a techno zvuky od Jaceka a konečný zvonec dá Nasty Noise s alternatívnym electrom. Zober svojich kamošov a príď si vypočuť aktuálny, ale aj starší alternatívny sound a svieži pohľad na hudbu, ktorú máme radi a hráme ju aj v našom rádiu. Ako si nás naladíš zistíš na www.tlis.sk, ak si facebook maník klikaj na https://www.facebook.com/TLISradio. Udalosť spolu so setmi a hudbou, ktorú hrajú tlis djs nájdeš tu.

TLISparty
22/02/2013
Batelier- Továrenská 14
www.tlis.sk
Entry: 2€
Pastier
Jacek
Faun
Nasty Noise
Kik&Skuby

Zdroj: Tlis