Tíživý debut LIFE OF AGONY patří mezi nejlepší alba všech dob, odehrají ho v Brně a Košicích

LIFE OF AGONY ohlašují turné ‚30 Years of River Runs Red‘. Tíživý debut patří mezi nejlepší alba všech dob, s PRONG ho odehrají v Brně a Košicích!

12. října uplynuly tři desítky let od vydání oceňovaného debutu LIFE OF AGONY pojmenovaného „River Runs Red“. Album se stalo kultem a jedním z hudebních heavy symbolů 90. let. A LIFE OF AGONY svůj milník slaví druhým světovým turné, které po vyprodané Praze zavítá do Brna a do Košic.

„River Runs Red bylo album, které pomohlo mnoha lidem překonat opravdu temné časy,“ vysvětluje baskytarista Alan Robert. „Když v roce 93 vyšlo, bylo syrové, těžké a nesmírně emotivní. Neměli jsme ani tušení, jaký dopad bude mít na tehdejší generaci, natož abychom mohli vidět, že má takovou životnost o tři desetiletí později.“

Když „River  Runs Red“ vyšlo, svět byl plný grunge a Kurta Cobaina. Přesto to albu pro jeho tíživou osobní výpověď a zajímavou hudební složku, kde došlo ke crossoveru alternative metalu, grunge a hardcoru se sludge náladou, na pozornosti neubralo. Album totiž vypráví příběh teenagera z problémové domácnosti, který se nakonec pokusí o sebevraždu, čímž album odkrývá i témata zneužívání, rodičovského zanedbávání, alkoholismu nebo opuštění.

Když LIFE OF AGONY s ceněným albem, řazeným dokonce mezi 100 nejlepších metalových alb všech dob, v lednu zavítali do Prahy, vstupenky doslova zmizely. A vy ponurost kultovní desky v celé její kráse budete moci vychutnat hned dvakrát. Na brněnské Flédě a v košickém Collosseu.

Speciálním hostem na turné jsou opět newyorští veteráni PRONG, kteří to pod vedením Tommyho Victora také táhnou už přes tři dekády, aniž by jim studnice nápadů vysychala. Stabilizované trio právě vydalo novou desku „State of Emergency“, takže se krom starých osvědčených pecek připravte i na novinky z z dílny vizionářsky podaného groove/industrial metal s thrashující kytarou.

V roli předkapely bude rockové duo TARAH WHO?

LIFE OF AGONY, PRONG, TARAH WHO?

10 11. 2023 – Brno, Fléda
FB event: https://fb.me/e/4m21j8ma2
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/575

11. 11. 2023 – Košice, Collosseum
FB event: https://fb.me/e/3uOQYqsML
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/576

Vstupenky dále v sítích Ticketmaster a GoOut.

Zdroj: Obscure