Thomas Puskailer predstavuje nový singel a videoklip „Not One Day More“ na podporu ľudskosti!

Thomas Puskailer má novú skladbu „Not One Day More“, ktorú zložil na podporu ľudí na úteku. Spevák a muzikálový herec nadviazal v súvislosti utečeneckou krízou spoluprácu s humanitárnou organizáciou UNICEF.  K citlivému songu „Not One Day More“ nakrútil aj videoklip, ktorý vznikal medzi utečencami na srbsko-maďarskej hranici a na hlavnej stanici v Budapešti.

To, čo tam mladý umelec zažil, sa ho hlboko dotklo. Slová aj hudbu skladby „Not One Day More“ si napísal a zložil sám všestranne talentovaný Thomas Puskailer. Pozrite si dojímavý videoklip „Not One Day More“,  ktorým chce Thomas prispieť k výzve za ľudskosť.

Skladateľ a spevák Thomas Puskailer má nový singel „Not One Day More“. Zložil ho v súvislosti s utečeneckou krízou a na podporu aktivít Slovenského výboru pre UNICEF. Thomas totiž zašiel do táborov medzi utečencov a to čo tam videl ho veľmi zasiahlo. Slová aj hudbu citlivého songu napísal sám Thomas, výslednú podobu mu dal producent, aranžér a skladateľ Slavomír Solovič.

Zavolal som mu, či by mal záujem spolupracovať na projekte s UNICEF-om. Neváhal a povedal áno. Slavo je profesionál na orchestrálnu hudbu. Spoločne sme našli správne aranžmány. Keď nahral živé husle do skladby, mal som zimomriavky. Presne cítil, čo chcem vyjadriť,“ netají nadšenie Thomas Puskailer. 

Videoklip k citlivej skladbe „Not One Day More“ nakrúcal spevák a muzikálový herec priamo medzi utečencami na srbsko-maďarskej hranici a na hlavnej stanici v Budapešti.

„Jedna vec je sledovať udalosti v televízii, iná, ísť tam osobne. Čo ma šokovalo najviac je, že množstvo detí cestuje bez akéhokoľvek sprievodu! Nikdy nezabudnem na moment, keď sme prišli na hranice. Po ceste som z auta videl pri lese mamu s deťmi, ktorí sa nás zľakli. Od strachu sa pred nami skrývali v kríkoch. To ma veľmi zobralo. Vidieť strach v ich očiach, neistotu… Je to naozaj veľmi smutné,“ dodáva dojatý Thomas Puskailer.

Na spoluprácu do klipu oslovil Thomas Puskailer spoločnosť MOOVI.

„Keď nás Thomas poprosil, aby sme mu nakrútili videoklip k jeho novej skladbe pre svetovú organizáciu UNICEF, neváhali sme ani chvíľu. Odmietli sme honorár a išli spolu až na maďarsko-srbské hranice. Chceli sme pomôcť. Celý produkčný tím MOOVI zažil spolu s Thomasom smutné a nezabudnuteľné chvíle. Do videoklipu sme preto vložili osobné svedectvo. Veríme, že tento videoklip naozaj pomôže,“ uviedol Jakub Krška z produkčnej spoločnosti MOOVI.

UNICEF je svetovou organizáciou, ktorá sa takmer 70 rokov zameriava na pomoc ohrozeným deťom. Organizácia na spoluprácu prizvala Thomasa aj pre jeho osobný príbeh. Rodina holandského muzikanta so slovenskými koreňmi bola totiž kedysi nútená emigrovať z vlasti.

Skladba Not One Day More nehovorí len o súčasnej utečeneckej a migrantskej kríze, ale je nadčasová a otvára otázku, kde je svet vtedy, keď rodiny musia utekať zo svojich domovov. Video ukazuje aktuálne zábery zo Sýrie, z utečeneckých táborov, ale aj z nebezpečnej cesty utečencov na úteku z ich domova. Po celý čas ich sprevádza Thomas, ktorý sa s utečencami a migrantmi osobne stretol na maďarsko-srbskej hranici a nakrútil tam aj niekoľko autentických záberov,“ uviedol predseda Slovenského výboru pre UNICEF Juraj Mišura.

Thomas Puskailer sa aktívne venuje aj ochrane životného prostredia. V súčasnosti cestuje s projektom „Eco Tour“ po slovenských školách. Všetky novinky a viac informácii o Thomasových aktivitách nájdete na www.thomaspuskailer.com alebo https://sk-sk.facebook.com/PuskailerThomas.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.