Theophilus London – Profil!

Viete si predstaviť ako to bude znieť keď zmiešate Kanye Westa, Ghostpoeta a The Smiths? Presne takýto hudobný koktajl ponúka vychádzajúca hviezda urban music Theopillus London z New Yorku. Orem rapu a hip hopu sa v jeho pesničkách ozýva aj soul, elektronika, alebo presahy do obdobia new wave a post punku. V týchto dňoch je na svojom zatiaľ najdlhšom európskom turné a v bratislavskom Nu Spirit Clube ho môžete uvidieť spolu s päťčlennou skupinou hudobníkov už prvú júnovú sobotu.

Mladý rapper sa narodil na Trinidade a v súčasnosti žije v meke všetkých hipsterov, newyorskom Brooklyne. Po prvýkrát na seba upozornil pred troma rokmi mixtapom This Charming Mixtape, ktorého názov odkazuje práve na inšpiráciu 80. rokmi. Odvtedy vydal jednu oficálnu Epčku, debutový album a jeho hviezda rastie každým dňom.

Londonov prvý oficiálny album Timez Are Weird These Days vyšiel pred rokom a minulý mesiac k nemu pribudla jeho remixová podoba. Aj keď je stale považovaný najmä za alternatívneho rappera, v jeho skladbách hosťujú aj známe hudobné celebrity ako je napríklad speváčka Solange Knowles, sestra slávnej Beyonce, v zasnenej Flying Overseas. Spevák navyše koketuje aj s módnym priemyslom a stal sa tvárou takých prestížnych značiek ako je Lanvin alebo Tommy Hillfiger. Hrá vypredané koncerty v undegroundových kluboch, ale na svoje privátne žúry si ho pozývajú svetové celebrity. Kritici zaregistrovali jeho minuloročné úspešné vystúpenia na filmovom festivale v Cannes a na známom Montrealskom jazzovom festivale.

Dvadsaťpäťročný Theophillus London vie do hip hopu primiešať rozmanité hudobné ingrediencie v tom správnom pomere, čo ho robí zaujímavým pre fanúšikov rôznych žánrov. Raz sú to prvky francúzskeho house 90. rokov, inokedy vychádza z aktuálneho elektronického londýnskeho soundu ako napríklad Ghostpoet. Navyše, ako bývalý študent marketingu sa vie predať, a tak to to má našliapnuté k tomu, aby už čoskoro začal vypredávať športové haly po celom svete.

2.6.2012, Nu Spirit Club
THEOPHILUS LONDON (live/USA)   
DJs Junior (Good Vibration), Inso, Kinet (Nuspirit.sk)   
soul, hip hop, post-punk, R&B
Predpredaj: 15/18/20 Nu Spirit Bar, Ticketportal, Tixy
https://www.tixy.sk/Nu-Spirit/Teophilus-London-live-USA
https://www.ticketportal.sk/podujatie_search.asp?id=60067
https://www.facebook.com/events/195111453943805/

theophilus london

Zdroj: Nu Spirit
Publikoval: Redakcia GREGI.NET