The Xcerts vystúpia v Bratislave spoločne s Petrom Aristonem

Do Bratislavy prichádza po prvýkrát škótska kapela The Xcerts. Skupina založená v roku 2001 v Aberdeene, sa bratislavské publikum chystá ohúriť svojím alternatívnym rock/indie štýlom. Ich premiérový slovenský koncert sa uskutoční už 18. marca v Novej Cvernovke.

The Xcerts do Bratislavy neprinesú len svoj nezameniteľný zvuk a silné melódie, ale predstavia aj svoj najnovší album „Learning How to Live and Let Go“, ktorý vyšiel v minulom roku. Kapelu založili spolužiaci zo základnej školy Murray Macleod a Jordan Smith, spoločne s bubeníkom Rossom McTaggartom, ktorého neskôr vystriedal Tom Heron. Za sebou majú už veľmi bohatú koncertnú históriu, počas ktorej sa stihli predstaviť ako predskokani na turné takých mien ako Biffy Clyro, Nothing But Thieves alebo You Me at Six. Ich hudobná cesta sa neustále vyvíja a nový album je odrazom ich zrelosti a umenia, ktorým dokážu publikum pohltiť. Na ňom nájdete okrem pop-punku a post-grungeových melódií aj singel Ache, na ktorom počuť Sama Cartera z kapely Architects. Pripravte sa na večer, kde vášeň a autenticita ich hudby preniknú každou notou a každým slovom Novej Cvernovky.

A to nie je všetko! Tento výnimočný večer ešte viac obohatí špeciálny hosť – slovenský spevák, skladateľ, multiinštrumentalista a producent Peter Aristone. Jeho rozmanitá hudobná kariéra začala v kapele Popcorn Drama a cez progresívnu Personal Signet sa posunul k vlastnej sólovej dráhe a rovnako aj za hranice Slovenska. Zabýval sa v Prahe a so svojou tvorbou oslovil tých najlepších hudobných producentov v Anglicku. Okrem iných spolupracoval s Gregom Haverom (Manic Street Preachers, Mel C), Sascha Skarbekom (Adele, James Blunt, Miley Cyrus) zaručuje pestrý hudobný zážitok. Svojimi sólovými projektami a spoluprácou s osobnosťami ako Mel C a James Dean Bradfield (Manic Street Preachers) posunul hranice svojej tvorby, absolvoval európske a americké turné a prispel tak k pestrosti tunajšej hudobnej scény. Jeho najnovší singel Carousel of Dreams dnes hrá viacero rádií.

Koncert v bratislavskej Novej Cvernovke 18.marca začne o 20:00. Vstupenky sú v predaji na www.TicketLIVE.sk. Nezmeškajte príležitosť stať sa svedkom jedinečného hudobného spojenia The Xcerts a Petra Aristone!

Zdroj: TS