The Traveller, Petr Henych & G-Bod vystúpia spoločne v Praze a v Kútnej Hore

Italští a čeští hudebníci na jednom podiu – tak bude vypadat 24. a 25. září v pražském klubu Kain a kutnohorském klubu Česká 1.

Z Itálie dorazí pop-rocková kapela THE TRAVELLER, Česko bude reprezentovat instrumentální trio kytaristy Petra Henycha G-BOD. Italská kapela THE TRAVELLER a její lídr Massimiliano Forleo představí na koncertech album „Life“ a kytarista Petr Henych s kapelou G-BOD zahraje mimo jiné skladby z alba „Pleasure Trip“.

gbod

Příznivci italské kapely The Traveller se mohou těšit na album „Life“ v živém podání. Kapela má momentálně za sebou první část turné k novému CD, kdy od října loňského roku až do letošního července stačila odehrát 60 koncertů. A právě teď přišel ten správný čas na Českou republiku, proto dorazí v rámci evropského turné také k nám. „Life“ je charakteristické rockovým zvukem, bude tedy zajímavé spojení s českým rockovým kytaristou Petrem Henychem a jeho instrumentální kapelou G-BOD.

traveller_band

Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o dva koncerty v rámci tohoto turné, mají fanoušci jedinečnou příležitost zhlédnout italskou kapelu u nás, v Praze a v Kutné Hoře. Zatím není jasné, kdy k nám kapela opět zavítá, proto by si příznivci rockové hudby neměli nechat tyto koncerty ujít. Třešničkou na pomyslném dortu je pak spojení s kytaristou Petrem Henychem a jeho kapelou G-BOD, kteří se dlouhodobě těší oblibě u českého rockového publika. Navíc jsou vstupenky na koncerty dostání za zcela unikátní cenu 100 Kč.

Adresy klubů:
Praha, Kain (24. 9.) – adresa klubu: Praha 3 – Žižkov, Husitská 1
Kutná Hora, klub Česká 1 (25. 9.) – adresa klubu: Kutná Hora, Česká 98

THE TRAVELLER

Autorem skladeb je lídr pop-rockové kapely TRAVELLER Massimiliano Forleo. THE TRAVELLER představují novinkové album „Life“ s rockovým soundem, charakterizující svými písněmi především „dvě tváře jednoho muže“ a vyjádření jeho pocitů. V první části turné „Life“ kapela odehrála na 60 koncertů od října 2012 do července 2013. V současné době přijíždí v rámci evropského turné také k nám do České republiky představit svoji tvorbu.

Zpěvák a kytarista z kapely THE LOREAN zformoval projekt THE TRAVELLER poté, co byl osloven složit soundtrack pro dokument „The Train of Memory“. Jeho skladby měly silný folkový základ daný hudebními nástroji jako housle, harmonika, kontrabas, bicí či akustické kytary, s cílem navést atmosféru posluchače do míst popisovaných v jeho textech. Jeho písně zazněly mimo jiné během vzpomínkové akce na zámku Hartheim, věnované proti vyhlazovacím táborům v Mauthausenu a Dachau,

Z jeho dosavadních hudebních počinů jmenujme alespoň tyto: jako headliner vystoupil v Arena Civica of Milan během festivalu MILANOJAZZINFESTIVAL 2010, je spoluautorem songu „Sorrisi e Tradimento“ s DJ JAD, jedním z nejznámějších DJ-s v Itálii (ARTICOLO31), byl přizván k projektu All-Stars Punk Goes Acoustic z počinu Andrea Rock pro Virgin Radio, společně s interprety Ketty Passa, Jack Jaseli a mnoho dalších. Se svými kapelami předskakoval jménům jako Stef Burns, Gianluca Grignani, Richie Kotzen, Eric Martin, atd.

Oficiální internetová prezentace:  www.thetraveller.it

Petr Henych & G-Bod

Petr Henych – český rockový kytarista na sebe poprvé upozornil v roce 1992 v kapele JOHN DOVANNI. V průběhu let působil pak vedle nejvýraznějších osobností české hudební scény (Ladislav Křížek a KREYSON, Vilém Čok, Bára Basiková a PRECEDENS, Pancho, Petr Kolář). V roce 2007 Petr Henych sám složil, nahrál a vydal své první instrumentální album „Na vlastních rukou“ a po krátké době založil doprovodný band tvořený basistou Martinem Hroňkem a bubeníkem Jakubem Homolou. Trio bylo pojmenováno G-bod a začalo působit na české klubové scéně.  V roce 2009 kapela vyhrála soutěžní festival Broumovská kytara a zahrála si na velkých hudebních festivalech jako je Benátská noc, Rock for people, Basinfirefest. V červenci 2010 vydává kapela debutové album „Pleasure trip“. Petr Henych mimo to od roku 2009 působí jako kytarista v kapele Leaders! Kamila Střihavky.

V pořadí druhé sólové CD s názvem „Pleasure Trip“ kytaristy Petra Henycha a jeho instrumentální kapely G-Bod, kterou zformoval krátce po vydání instrumentálního debutu „Na vlastních rukou“, vyšlo v červenci 2010 pod domácí značkou JHPublish. CD nahráli Petr Henych (kytara), Martin Hroněk (baskytara) a Jakub Homola (bicí). CD provází klip ke skladbě „Joy Flight“ – odkaz https://youtu.be/WqEaKPtLt3s.

CD lze zakoupit v e-shopu JANAMUSIC (https://shop.janamusic.cz/index.php?page=shop.product_details&product_id=60&flypage=flypage-ask.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 ) nebo v prodejnách Bontonland (Václavské nám., Praha 1), Rockster (Štefánikova 32, Praha 5), vč. internetových obchodů těchto firem.

Hořovická firma NBE Guitars se rozhodla oživit českou značku kytar Jolana a oslovili Petra Henycha ke spolupráci. Podle jeho představ vyvinuli model Jolana Grazioso Petr Henych signature 2010. Více informací o firmě naleznete na www.jolana.eu.

Oficiální internetová prezentace:
https://www.henych.com
https://bandzone.cz/gbod
https://www.myspace.com/geeebod

Zdroj: JANAMUSIC