The Tenors zaspievajú v Košiciach s Mirkou Partlovou.

Vo Vancouveri otvárali Zimné olympijské hry 2010, v Buckinghamskom paláci spievali britskej kráľovnej Alžbete II. a 13. decembra uzavrú v Košiciach výnimočný rok spojený s titulom Európskeho hlavného mesta kultúry 2013.

Victora Micallefa, Cliftona Murrayho, Remigia Pereiru a Frasera Waltersa bude v metropole východného Slovenska doprevádzať Štátna filharmónia Košice v sprievode Kodályho zboru z maďarského Debrecínu a detský zbor Opery Štátneho divadla Košice pod vedením dirigenta Igora Dohoviča. Štvorica kanadských tenorov spolupracovala v minulosti s takými legendami ako Paul McCartney, Celine Dion, Andrea Bocelli, David Foster či Sheryl Crow a ich hosťom v Košiciach bude Mirka Partlová. Ako zdôraznil Clifton Murray, za všetky svoje úspechy vďačia rodine, ktorá je u nich na prvom mieste. „Za veľmi dôležitý považujeme moment, ktorý vyvažuje súkromný život a kariéru. Nám sa to darí aj vďaka tomu, že Skype je náš priateľ. Zároveň, sviatky sú pre nás posvätné, preto Veľkú noc, Vianoce a Vďakyvzdanie venujeme iba rodine. Čas s ňou je totiž nenahraditeľný! S našimi najbližšími trávime veľa času aj na akciách ako natáčanie DVD v Las Vegas, počas charitatívnych ciest do Afriky alebo na turné po Európe. Pokiaľ môžu cestovať s nami, cítime sa oveľa lepšie a všetko nám ide podstatne ľahšie,“ vyznal svoj vzťah k rodine Clifton Murray.

Počas svojej kariéry absolvovali The Tenors viac ako 650 koncertov na významných svetových pódiách ako Kennedyho centrum vo Washingtone, Bass Hall v Texase,  Smith Center v Las Vegas , Opera v Tel Avive či Trafalgar Square v Londýne. Možno niekoho prekvapí, no ak práve nespievajú a netešia sa búrlivým ováciám, relaxujú pri hokeji a zimnom adrenalínovom dobrodružstve heli-skiing, kedy lyžiar skáče na svah z helikoptéry. „Ideálny deň znamená žiadny počítač, žiadny telefón, iba slnečný deň, dobré jedlo, dobré víno, rodina a o ostatné sa nezaujímam. Podstatné totiž je, aby sme mohli osláviť úspech s tými, ktorých máme radi a vďaka ktorým sme takými, akými sme. Ak by sa tam ešte dal natlačiť hokejový zápas a heli – skiing, tak by to bol perfektný deň,“ dodal s úsmevom Clifton Murray.

Každý zo štvorice spevákov má za sebou úspešnú sólovú kariéru a disponuje nielen výborným hlasom, ale ovláda aj rôzne vokálne štýly, čo im umožňuje ponúknuť poslucháčom vzrušujúcu zmes klasickej hudby moderného popu určenú pre divákov všetkých vekových kategórii. Spievajú nielen v angličtine, ale aj vo francúzštine, taliančine a španielčine. „Som presvedčený a myslím si, že aj moji bratia tenori mi dajú za pravdu, že je dôležité, aby sme mali uši otvorené pre rôzne štýly. Spoznávanie rôznych žánrov a svetových umelcov je spôsob, ako si udržať mladú myseľ. Z toho dôvodu mám vo svojom iPode rád pekný mix od opery po R’n’B. Podľa nálady patria medzi moje najobľúbenejšie albumy od René Fleming, Michaela Bubleho, The Canadian Brass, Barbary Streisand, Maria Lanzu a Celine Dion,“ uviedol Victor Micallef.

Na svojom konte majú tri úspešné albumy The Perfect Gift, The Canadian Tenors a najnovší album Lead with your Heart. Ten je rekordným albumom tohto roka v rámci produkcie vydavateľstva Universal Music a spolupracovali na ňom s najznámejšími producentmi ako Walter Afanasieff (Celine Dion, Andrea Bocelli, Michael Jackson), Bob Ezrin (Rod Stewart, Peter Gabriel, Pink Floyd) a Marco Marinangeli (Josh Groban, Il Divo, Placido Domingo). Album len pred niekoľkými týždňami získal ocenenie Juno Award – album roka 2013 pre dospelých. „Myslím si, že spievať s Máriou Callas by bolo čarovné, lebo jej vášeň pre umenie bola bezkonkurenčná. Ak by som mal možnosť požiadať o spoluprácu niekoho z tenorov, určite by som sa ozval niektorému z mojich idolov Francovi Corellimu, Jussimu Bjoerlingovi, Enricovi Carusovi alebo Lucianovi Pavarottimu,“ odpovedal Victor Micallef na otázku, s kým by rád zaspieval, keby mohol vrátiť čas.

Viac informácií nájdete na www.bonusvision.sk, lístky sú už dostupné v sieti www.ticketportal.sk.

the-tenors-kosice

Zdroj: GRAND STUDIO, s. r. o.