The Stone Roses: Prvé meno festivalu Sziget!

Legendárna manchesterská kapela, ktorá sa po druhom albume odmlčala na dlhých 15 rokov sa vracia na koncertné pódiá. Jedným z vyvolených bude v termíne medzi 6-13. augustom 2012 aj hlavné pódium budapeštianskeho festivalu Sziget.  

Po debute The Stone Roses, ktorý sa v 89-om dočkal pozitívnych recenzií, prišla štúdiová dvojka Second Coming. Po nej celkom nečakaný rozpad kapely, ktorá mixom alternatívneho a psychedelického rocku s tanečnou hudbou pomáhala definovať zvuk svojej doby spolu s New Order či Happy Mondays.

Ešte v roku 2010 sa Ian Brown pri otázke na znovuzrodenie Stone Roses len pousmial a konštatoval, že to nie je možné. Dnes platí presný opak. Pionieri “madchesterskej vlny”, ktorá sa valila britskou hudobnou scénou zo slávneho klubu Hacienda, sú spať!

Ba čo viac, šepká sa o novom albume. Je teda pokojne možné, že aj skalný fanúšik niektorú z piesní na koncerte nespozná. Turné odštrartuje 29. júna tromi koncertmi v manchesterskom Heaton Parku, ktoré sa stali najrýchlejšie predávanými rockovými podujatiami v histórii UK.

220.000 vstupeniek zmizlo za 68 minút. Na budapeštiansky koncert v rámci festivalu Sziget však k dispozícii ešte sú. Pre slovenských fanúšikov najlepšie online na www.tixy.sk a v obvyklých predpredajoch.

Zdroj: Sziget
Publikoval: Redakcia GREGI.NET