The Light: V Bratislave zaznejú hity Joy Division a New Order.

Basgitarista legendárnych Joy Division a New Order, Peter Hook, so svojou skupinou The Light sa po takmer presne štyroch rokoch vracia na Slovensko, kde sa predstaví v rámci malého východoeurópskeho tripu. Ten pokračuje koncertmi v Prahe a Varšave.

V najnovšej ankete britského magazínu NME “500 najlepších albumov všetkých čias” sa umiestnili Joy Division na 16. mieste s platňou “Closer” z roku 1980.

PETER HOOK 01

Práve z tohoto albumu zahrá Peter Hook kompletne všetky skladby, rovnako aj z “Unknown Pleasures”, plus single a B strany, ktoré doplní úvodným setom hitov skupiny New Order.

Hooky sa nevyhýba ani spolupráci s inými umelcami. Na pódiu vedľa neho stál napríklad Moby či Wayne Hussey z The Mission. So skupinou často účinkuje aj Rowetta, speváčka ďalšej manchesterskej legendy Happy Mondays. Hookov syn, Jack Bates, ktorý v skupine dopĺňa svojho otca na basgitare, hráva aj v slávnych Smashing Pumpkins.

Peter-Hook-Profile-Shot-Credit-To-Julien-Lachaussāe-medium

Peter Hook & The Light sú kritikmi aj fanúšikmi považovaní za jednu z najlepších súčasných live kapiel. Svedčí o tom aj fakt, že väčšina koncertov je beznádejne vypredaná. Nenechajte si ujsť ich strhujúcu show!

Koncert sa uskutoční v bratislavskom klube MMC 28. januára 2016. Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti PREDPREDAJ.sk.

Zdroj: RETRO.GIGS