The Legits Blast: Aj my podporujeme myšlienku, aby sa Breaking stal súčasťou letnej olympiády v Paríži.

Už 21. februára bude olympijská komisia rozhodovať o osude Breakingu, ktorý je slovenskej verejnosti známy aj vďaka medzinárodnému festivalu The Legits Blast. Tento už po desiaty raz organizuje skupina zanietených Bystričanov priamo v meste pod Urpínom a prináša tak širokému okoliu možnosť zažiť nevídané triky, tanec a hudobné koncerty zahraničných interpretov. Aby sa Breakingu, respektíve Bboyingu dostalo na olympiáde v Paríži v roku 2024 dostatočného priestoru, mnohí slovenskí i zahraniční tanečníci sa rozhodli ovplyvniť názor komisie vskutku netradičným spôsobom.

Možno ste si už aj vy všimli, že vaše sociálne siete zaplavilo množstvo príspevkov obsahujúcich text ,,podporujem, aby sa breaking stal súčasťou letných olympijských hier v Paríži v roku 2024“ sprevádzaný hashtagom #paris2024 a grafikou, ktorú nájdete nižšie. Tanečníci, ale i vyznávači Hip Hopovej kultúry prostredníctvom svojich profilov a portálov zdieľajú tento príspevok, aby sa im tak včas podarilo prispieť k rozhodnutiu komisie, ktorá rozhoduje o osude Breakingu na olympiáde.

Aj Slovensko disponuje v súčasnosti množstvom kvalitných tanečníkov a mladých talentov, ktorí by sa mohli kvalifikovať na prestížnu súťaž, preto ak patríte k nadšencom tejto kultúry a radi by ste na olympiáde videli niečo nové, máte možnosť vyjadriť svoje sympatie prostredníctvom svojich sociálnych sietí aj vy. Stačí, ak budete zdieľať príspevok na svojom profile, a to najneskôr v stredu, 20. februára.

Zdroj: TS