THE HIVES VYDÁVAJÍ PO 11 LETECH NOVOU DESKU. PŘEDSTAVÍ JI I V PRAZE

Klasici garage punkového žánru, švédští The Hives, vydávají po jedenácti letech novou desku. Album s názvem The Death of Randy Fitzsimmons představí 18. září v Lucerna Music Baru. Pro fanoušky je to ta nejlepší možná náhrada za zrušený koncert z roku 2021, který The Hives nemohli odehrát kvůli covidu. Vstupenky za 840 Kč + poplatky v předprodeji od pátku 12. května 10:00 na musicbar.cz a goout.cz. Vstupenky online: https://musicbar.cz/cs/program/the-hives-se-2/.

Vždy originální The Hives mají i pro víc než desetiletou pauzu ve vydávání nových věcí originální vysvětlení. Autorem jejich skladeb je totiž odnepaměti tajemný Randy Fitzsimmons a kapela tvrdí, že od vydání posledního alba Lex Hives (2012) s Randym nebyla v kontaktu. Zvláštní báseň a nekrolog ve švédských novinách dovedly The Hives k Fitzsimmonsově hrobu, namísto jeho těla, ale bylo pod čerstvou hlínou několik nahrávek, obleky a kousek papíru s textem The Death Of Randy Fitzsimmons. Materiály pro jejich novou desku.

Legenda nebo ne, The Hives vyšlou do světa 11. srpna celkem dvanáct nových skladeb a podle úvodního singlu s videoklipem Bogus Operandi, se fanoušci můžou těšit na pořádnou pecku pěkně po hivovsku.

K novému albu říká frontman Pelle Almqvist: „Není na něm žádná vyzrálost nebo něco podobnýho. Protože kdo by chtěl vyzrálý rock’n’roll? Mám pocit, že v tomhle vždycky lidi dělají chybu. ‚ Je to jako rock’n’roll, ale dospělý ‘ – to nikdo nechce! V tu chvíli z toho vytrhnete to dobrý. Rock’n’roll nemůže dospět, je to věčný teenager a tohle album je přesně takové. Je to díky našemu nadšení a to se nedá předstírat.“

The Hives během své pětadvacetileté kariéry oslovili celý svět. Vyprodávali a vyprodávají stadiony, stáli na pódiích po boku legend od AC/DC po The Rolling Stones, prodali miliony desek. Nové studiové album bylo dlouho očekávané a první vlaštovka z něj potvrzuje, že The Hives, tak jak je fanoušci milují, jsou pořád v té nejlepší formě a že jejich turné bude vyladěné do posledního detailu. Pódiovou show umí The Hives jako málokdo, tak si ji v září v Lucerna Music Baru nenechte ujít.

Lucerna Music Bar & D Smack U Promotion present
The Hives / SE
18.9. 2023, doors 19:00
Lucerna Music Bar, Praha
www.musicbar.cz
Facebook událost: https://www.facebook.com/events/560727786197176/
Ticket link: https://musicbar.cz/cs/program/the-hives-se-2/

Zdroj: TS