The Get-Up Kids a ich špeciálni hostia ponúknu priezer hudobnou históriou!

Již zítra, ve středu 21. 9., se do strahovského klubu 007 po neuvìřitelných témìř čtrnácti letech vrátí seskupení s názvem The Get-Up Kids z amerického Kansas City, které bylo koncem 90. let – vedle souborù jako Jawbreaker, Sunny Day Real Estate, The Promise Ring či Lifetime – jedním ze základních kamenù tehdejší emo/alternative/punk scény, jež zásadnì inspirovala celou generaci rockových muzikantù.

Kapela vznikla v roce 1995 a její cesta na vrchol byla strmá – po pouhých čtyřech letech existence vydala své již druhé řadové album, a dokázala ho prodat 140.000 kopií…oním albem bylo legendární Something To Write Home About, od jehož vydání uplyne zítra, tj. v den pražského koncertu (prvního z letošního evropského turné) přesnì dvanáct let.

Členové The Get-Up Kids ukončili existenci kapely v roce 2005, po deseti letech intenzivní činnosti…o čtyři roky pozdìji se jí ale rozhodli reinkarnovat, a počátkem letošního roku vydali nové album „There Are Rules“, které však svým obsahem značnì odporuje svému názvu – přináší experimentální, alternativní variantu rocku s velice jemným nádechem odkazu punku a post-hardcore a la 90. léta.

THUK

The Get-Up Kids v Praze doprovodí nìkolik zástupcù mladší hudební generace. Pro strahovskou Sedmičku nezvykle dlouhý, a na počet účinkujících bohatý večer načne už v 18:30 nadìjná australská post-hardcoreová skupina Hands Like Houses, stylovì připomínající své známìjší americké kolegy Saosin, Chiodos či Emarosa. Z podobných kořenù vychází i britská formace The Elijah, která ale zakomponovává do své tvorby více ambientních a post-rockových prvkù. Následující Italové z Hopes Die Last, do ČR přijíždìjící již počtvrté, představí naopak daleko nekompromisnìjší a tvrdší hudební nálož, ve stylu ne nepodobném Underoath, Scary Kids Scaring Kids či From Autumn To Ashes.

Nenechte si ujít další stylovì rozmanitý večer na strahovské Sedmičce, s typickou atmosférou a puncem neopakovatelné jedinečnosti.

The Get-Up Kids / Hopes Die Last / The Elijah / Hands Like Houses
Klub 007, Koleje ČVUT – blok 7, Olympijská ulice, Praha 6 – Strahov
Vstup Kč 250,- na místì, začátek v 18:30h

Zdroj: Conspiracy,s.r.o
Publikoval: Redakcia GREGI.NET