The Chameleons zahrajú v Bratislave!

V rámci svojho európskeho turné vystúpi v Bratislave kultová manchesterská postpunková skupina The CHAMELEONS Vox. Na svojom premiérovom slovenskom koncerte partia okolo speváka a basáka Marka Burgessa odohrá kompletný debutový album „Script of the Bridge“ z roku 1983. Táto platňa je dodnes považovaná za míľnik vo svojom žánri a jednoznačne svojim zvukom ovplyvnila dnešné kapely ako napr. Interpol či Editors.

The Chameleons boli založení v roku 1981. V ranom štádiu na počiatku 80. rokov skupina stála pred veľkým medzinárodným úspechom. Vtedy už predskakovali U2. Hrávali aj s ostatnými skupinami manchesterskej scény ako The Smiths či New Order. Vplyvný DJ John Peel ich viackrát pozval na svoje “sessions” do BBC Radio 1. Toto šťastné obdobie prerušila smrť manažéra Tonyho Fletchera, ktorý držal nad mladíkmi ochrannú ruku.

photo

The Chameleons sa po tejto tragédii a troch albumoch rozpadli. V roku 2000 sa opäť dali dokopy a vrhli sa na koncertovanie a nahrávanie. V tomto pokračujú až dodnes s rôznymi obmenami v zostave. Od roku 2009 používajú názov The Chameleons Vox a intenzívne koncertujú po celom svete.

Napriek tomu, že skupina nedosiahla úspech svojich súputníkov ako Joy Division, U2 či Echo and The Bunnymen, jej hudba priniesla výrazné obohatenie celej svetovej indie scéne.

Koncert sa uskutoční v bratislavskom British Rock Stars klube 12. apríla 2016 so začiatkom o 20. hod. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.sk.

chameleons_A6

Zdroj: RETRO.GIGS