Tera Melos (usa), Depakine Chrono (cz), Oneironaut (sk) @ FUGA

Tera Melos je prekliato kultové trio zo Sacramenta a zároveň dokonalý žánrový vtákopysk. Kapela, ktorej cesty sa v minulosti skrížili s Maps & Atlases, Marnie Stern alebo Melt Banana, zavíta 18. februára do Bratislavy.

Rokenrolový večierok doplní nekompromisné math-rockové duo Depakine Chrono z Českých Budějovic a tajomná bratislavská sekta Oneironaut.

TERA MELOS (usa)

Tera Melos vydáva u renomovaného vydavateľstva Sargent House, ktoré poskytuje útočisko takým menám ako Bosnian Rainbows, Deafheaven, Russian Circles, Boris a ďalším osvedčeným kytarovkám. V ich prípade platí zlaté pravidlo: lepšie raz počuť ako čítať 2 riadky výrazov typu „alternative experimental indie math rock progressive punk sci-fi surf rock“. Pri pokuse opísať kapelu, ktorá má svoj vlastný žáner, sa vám môže ľahko zatočiť hlava. Od ich počiatkov inštrumentálnych šialeností podávaných s punkovou údernosťou cez prog-rockové vyhrávky, nad ktorými aj Omar z Mars Volta (a teraz Bosnian Rainbows) krúti hlavou, až po chytľavé popové melódie – to všetko je zaliate v originálnom štýle vlastnému iba Tera Melos, v ktorom je každý člen sám svojbytným elementom ich společného duhového surf-rocku.

teramelos2013

Nick Reinhart je gitarový génius s pedalboardom väčším než vaša kuchynská linka a jeho štýl hrania víťazí na všetkých frontoch preteky s bystrosťou. Pri sledovaní jeho virtuozného hrania naživo odporúčame žmúriť, aby vám nevypadli oči.

John Clardy je aktuálny bubenícky hot topic – makač, ktorý okrem iného hrával aj s Marnie Stern a Astronautalisom. Za zmienku stojí, že sa učí hovoriť po slovensky a celkom mu to ide!

Do tretice Nathan Latona za bassou spraví z vášho mozgu nakladaný hermelín. Ten kvalitný, nie billa cumembert.

https://teramelos.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/teramelosmusic
https://sargenthouse.com/teramelos_assets.html

DEPAKINE CHRONO (cz)

Chalani z Budejovic u nás už niekoľkokrát hrali – a vždy to bol neskutočný mazec. Nekompromisná žufanka energie. Punk na hodine matematiky.

https://bandzone.cz/depakinechrono

ONEIRONAUT (sk)

Trio z Bratislavy ktoré je tak tajné, že zatial nemá vonku žiaden reprezentatívny materiál. Progresívny rock pro 22. století, nazvime to.

https://bit.ly/IqCPuj

Začiatok večera je nastavený na 20:00 a vstupné je 7 €.

Facebook event
Last.fm event

tera_melos-poster

Zdroj: Matěj Kotouček