Tepláreň – Queer party: Pokračujeme v Košiciach!

Najväčšia teplá party na Slovensku má v Bratislave za sebou dva a pol ročnú históriu, tisícky návštevníkov a môže sa pochváliť hosťovaním viacerých dídžejov zo zahraničia.

Obľúbená queer party bude po druhý raz hosťovať v košickej Tabačke a ponúkne opäť kvalitnú house music. Postarajú sa o ňu domáci dídžeji Embryo a Motherson, z Bratislavy pricestuje rezident Teplárne dídžej Sani a rezident akcie Queer Beer dídžej Vesnu. Party štartuje o 22.00.

Súčasťou akcie bude aj diskusia s autorkou výskumu o histórii slovenského teplého hnutia. Jana Jablonická Zezulová z Iniciatívy Inakosť priblíži život a dielo jedného z mála slovenských osvetových pracovníkov tzv. hnutia sexuálnych menšín – Imricha Matyáša, ktorý sa počas obdobia prvej ČSR, ale aj po 2. svetovej vojne intenzívne snažil o dekriminalizáciu homosexuality a zlepšenie života teplých ľudí.

Podkladom jej výskumu sú objavené denníky a úvahy tohto aktivistu, ako aj novinové príspevky z čias prvej republiky. Diskusia a prezentácia nás prevedú jeho životom, osudovými stretnutiami a spoluprácou, výsluchmi na polícii a ukáže, ako sú mnohé Matyášove myšlienky a postrehy aktuálne i dnes. Diskusia sa začína o 20.00 a vstup na ňu je zdarma.

Tepláreň_Košice_2
Queer party
Kedy/When: sobota/Saturday 21. 6. 2014
Kde/Where: Tabačka Kulturfabrik, Gorkého 2, Košice
Čas/What time: 20.00 – 5.00
DJs: Sani, Embryo, Motherson, Vesnu
Čo/what: house, deep house
Vstupné/entrance: 4 euro (party), free (diskusia/debate 20.00 – 22.00)

TEPLAREN-ke_JUN_2014

Zdroj: Roman Samotný, organizátor