Temples promění pražskou Roxy na psychedelickou svatyni.

Po prvních dvou úspěšných deskách se o Temples psalo jako o jedné z nejzábavnějších současných britských kytarovek, která podle magazínu Clash skvěle překlápí šedesátkovou experimentální scénu do dnešní doby. Letos se trio hudebníků vrací s třetí deskou Hot Motion, kterou představí v pražské Roxy 25. listopadu 2019. Vstupenky (550 Kč) koupíte od 7. června na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Přestože se Temples inspirují psychedelickou vlnou šedesátých a sedmdesátých let, rozhodně nejsou uvěznění v minulosti a jejich tvorba vzhlíží kupředu: „Přistupujeme k popovým skladbám po svém. Chceme prolomovat konvence slok i refrénů. Takhle uvažujeme pokaždé, když nahráváme něco nového,“ říká basista a zakládající člen britské kytarové party Tom Walmsley.

Očekáváná novinka Hot Motion je podle Temples uceleným albem plným nepředvídatelných nápadů s nadčasovou intenzitou pro temné dny. Je inspirovaná Davidem Lynchem a posluchačům dává startovací bod k plavbě vlastními emocemi a imaginací. „Nemyslíme si, že jsme nahráli politické album, je pro nás ale těžké nereflektovat to, co se děje kolem nás,“ říkají Temples a radí album poslouchat v kuse od začátku do konce. Novinka vychází 27. září.

Walmsley společně se zpěvákem Jamesem Bagshawem založili skupinu v roce 2012 a během sedmi let několikrát obměnili sestavu. V současné době Temples tvoří trio muzikantů. Zakládající členy doplňuje klávesista Adam Smith a v živé podobě trojice přibírá i bicí. Koncerty Temples patří k silným zážitkům, což ostatně předvedli v roce 2017 ve vyprodaném Paláci Akropolis. 

Zdroj: TS