Tell It Quick – Slávnostné odovzdávanie cien bude 23.4 na Stanici Žilina-Záriečie!

Čoraz viac sa pretláča do pozornosti ľudí festival ,,Tell it quick“. Mnohí vedia na aký druh umenia sa festival zameriava, no niektorí si neodvážia ani tipnúť. O čom je v skratke tento festival? Na to sa pýtame riaditeľa festivalu krátkych filmov na internete Tell it quick.
Tento festival je určený pre mladých filmárov a fotografov. Dávame im možnosť prezentovať sa a ukázať divákom, čo v nich je. Festival je zaujímavý z hľadiska jednoduchosti. Filmár príde na našu FB stránku, dá zdieľať film, napíše kategóriu a svoje meno a tým je prihlásený. Pri fotografickom festivale je nutné poslať svoje fotografie na mail – tell.it.quick@gmail.com a tým je človek prihlásený. Nie je to nič zložité, čo bolo našim prvotným cieľom, aby účastníci nemuseli vypĺňať ťažké formuláre a posielať filmy.

,,Tell it quick“ má úspešne za sebou dva roky pôsobenia. 1.12 sa začal tretí ročník. Ako už býva zvykom, po prihlásení filmov a hodnoteniach porotou sa koná odovzdávanie cien za najlepšie filmy a fotografie na internete. Kde a kedy sa táto slávnostná udalosť odohrá?

Toto slávnostné odovzdávanie cien sa bude konať na Stanici Žilina-Záriečie 23.4 od 17:00.

Bude táto udalosť prístupná aj verejnosti?
Áno samozrejme. Každý môže navštíviť tento festival a odniesť si z neho to svoje.

Kebyže chcem prihlásiť môj film do súťaže, musí spĺňať nejaké špeciálne požiadavky? Žáner či dĺžka filmu?
Každý môže prihlásiť film. Je to dané v podmienkach, kde sú dve hlavné rozdelenia a na to filmy do 60 sekúnd (5 sekundový film, 60 sekundový film) a filmy na 60 sekúnd (Animované filmy, Hrané filmy, Dokumentárne filmy, Videoklipy, Experimenty, Detská kamera).

Do kedy je možné prihlásiť film?
Filmy a footgrafie je možné prihlásiť do 28.2.2013 do 23:59.

Súťažné práce budú hodnotené pod prísnym dohľadom porotcov. Prezradíš nám ich mená, alebo je to prekvapenie?
Porota už nie je tajomstvom. Do filmovej porota zasadli títo ľudia : režisér Marek Ťapák, herečka Zuzana Haasová, režisér Róbert Šveda, riaditeľ filmového portálu Peter Konečný, dokumentarista Tomáš Hulík a stály člen poroty, karikaturista Vladimír Javorský

Získali ste aj podporu od sponzorov ?
Áno samozrejme. Sponzori nám tento rok veľmi pomohli, či už finačne alebo reklamne. Výhercovia sa môžu tešiť na mnoho cien a nových príležitostí. Veľmi radi by sme sa poďakovali týmto partnerom :  Cinemax, DUDE shoes, Rules architekti, knihyinak.sk, Stock, ASUS, iFotoVideo, Ikarus.sk, Maštinská minerálna voda, Divad drink, kancelarie.sk, PC Revue, RegioJet, Panta Rhei, Scart.sk, Score, Kytary.cz, Kinečko , zariadim.sk, Total music.sk, G-Term, agentúra Triad, Stanica Žilina – Záriečie, Milsy, Zľavy na internete, Prvá cestová, Digitalcomp.sk a veľa mediálny partnerom za čo im patrí moje VEĽKÉ ĎAKUJEM.

https://www.facebook.com/filmtiq
https://www.facebook.com/fototiq
www.tellitquick.sk

Zdroj : PR manažérka festivalu Simona Molčanová