Teen Daze privezie soundtrack z letnej dovolenky!

Hudba, ktorá vám pripomenie sladké zaspávanie na pláži, bezstarostné chvíle z raného detstva či zožltnuté fotografie, na ktorých sú vaši rodičia tak starí ako teraz vy. Takéto pocity v recenzentoch vyvoláva hudba umelca z kanadského Vancouveru vystupujúceho pod menom Teen Daze. Bratislavčania si budú môcť soundtrack z letnej dovolenky, ako tvorbu Teen Daze nazval magazín Pitchfork, vychutnať 24. apríla v Nu Spirit Clube.

Teen Daze je modernejšou verziou Vangelisa či Jeana Michela Jarreho, jeho tvorba je najčastejšie označovaná ako chillwave, shoegaze či dream-pop. V skladbách, v ktorých používa aj gitaru, zas evokuje začiatky britskej nezávislej scény na spôsob The Stone Roses či My Bloody Valentine.

Britské aj americké médiá častujú Teen Daze samými pochvalami, recenzent britského Guardianu uvádza, že jeho posledný album ani nemôže bližšie popísať, pretože by šlo len o „trápny zoznam superlatívov a synoným na slovné spojenie nenormálna nádhera“.

Teen Daze, ktorý na pódiu obsluhuje laptop, syntetizátor, gitaru a mikrofón, má na konte dva albumy a štyri EP-platne. Jeho zatiaľ posledná nahrávka A Silent Planet, ktorou vzdáva hold spisovateľovi C.S.Lewisovi a jeho Kozmickej trilógii, by sa určite výborne hodila k náučnému seriálu o záhadách vesmíru.

Predpredaj vstupeniek na aprílové vystúpenie Teen Daze bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 10 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulom roku The Young Gods, Parov Stelar Band, Belleruche či Bena Westbeecha, v najbližších mesiacoch pripravuje vystúpenia interpretov ako Therapy?, We Have Band, Ghostpoet, Fanfare Ciocarlia či Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Teen Daze

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET