Teen Daze podporí aj Brothertiger z USA!

Hudba, ktorá vám pripomenie sladké zaspávanie na pláži, bezstarostné chvíle z raného detstva či zožltnuté fotografie, na ktorých sú vaši rodičia tak starí ako teraz vy. Takéto pocity v recenzentoch vyvoláva hudba umelca z kanadského Vancouveru vystupujúceho pod menom Teen Daze. Bratislavčania si budú môcť soundtrack z letnej dovolenky, ako tvorbu Teen Daze nazval magazín Pitchfork, vychutnať 24. apríla v Nu Spirit Clube.

Okrem headlinera a domácich DJ-ov na akcii vystúpi aj Brothertiger, projekt z amerického Ohia, ktorý má s Teen Daze mnohé spoločné znaky. Brothertiger za svoje najväčšie vzory považuje Briana Ena a francúzskych M83 a tvrdí, že jeho hudba vykresľuje „bezstarostné letné ničnerobenie“.

Teendaze

Teen Daze aj Brothertiger sú modernejšou verziou Vangelisa či Jeana Michela Jarreho, ich tvorba je najčastejšie označovaná ako chillwave, shoegaze či dream-pop. V skladbách, v ktorých používajú aj gitary, zas evokujú začiatky britskej nezávislej scény na spôsob The Stone Roses či My Bloody Valentine.

Britské aj americké médiá častujú najmä Teen Daze samými pochvalami, recenzent britského Guardianu napríklad uvádza, že jeho posledný album ani nemôže bližšie popísať, pretože by šlo len o „trápny zoznam superlatívov a synoným na slovné spojenie nenormálna nádhera“.

Brothertiger

Predpredaj vstupeniek na aprílové vystúpenie Teen Daze a Brothertiger prebieha prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 10 eur, neskôr bude cena stúpať.

Teen Daze

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET