Techno Up: Zverenkyňa Carla Coxa už o tri týždne v Ružomberku!

Vyhrala niekoľko djských súťaží, vďaka ktorým sa dostala k spolupráci so Sister Bliss z Faithless. Jej demo natoľko zaujalo Carla Coxa, že ju pozval na svoje turné po Francúzku. Djka Clodagh vystúpi 22. Októbra v Športovej hale Koniareň v Ružomberku, dnes vám ju v krátkosti predstavíme.

Narodila sa na írskom vidieku v mestečku Athlone. Ako dievča milovala šport (basketbal, futbal) a írsky tanec. V roku 1994 sa stala fitness inštruktorkou a vydržala pri tom takmer 11 rokov. Všetkým tým cvičiacim matkám púšťala to najnašlapanejšie techno a house. Ako sama hovorí: Myslím, že v skutočnosti sú to všetko skrytý techno people :)

Clodagh

K djingu sa dostala v roku 2001, keď si zaobstarala prvé gramce. Už po štrnástich dňoch usporiadala so svojím priateľom prvú párty, ktorá sa volala Spiritualised.

Táto akcia bola vždy známa svojimi uletenými dekoráciami a priateľskou atmosférou. Clodagh je veľmi slobodomyseľná a to sa taktiež prenáša do hudby, ktorú hrá. Jej hudobný štýl sa pohybuje od funky tech housu po pumping techno. Tiež má rada D´n´B a nemecký minimal sound. Svojim spôsobom má rada akúkoľvek hudbu, ktorá ju rozhýbe. Potom ako sa predstavila na mnohých akciách, vstúpila do agentúry www.thevinylvixens.com a rok neskôr sa dostala do francúzskej dj agentúry www.unitedj.com.

V máji 2005 ju samotný Carl Cox požiadal, aby vystúpila na jeho turné po Francúzsku. Predstavila sa tak na akciách hovoriacich si Carl Cox & Friends v Paríži a Štrasburgu. Neskôr spoločne s Carlom Coxom a Sashom na párty Inox3 Elektronic Music Festival v Tolouse roztancovávala ľudí a taktiež spolu s Carlom Coxom na filmovom festivale v Cannes vo VIP roome.

Túto jedinečnú tour s Carlom Coxom odštartovala v rodnom Írsku – Dubline a následovalo 6 vystúpení vo Francúzsku. Hranie s legendou pre ňu bolo obrovskou školou a zážitkom zároveň. V septembri 2005 ďalej hrala v Poľsku, Bulharsku, Nemecku, na Ibize, v Taliansku, Tunisku a Alžírsku (ako prvá žena Djka, ktorá hrala v tejto zemi).

Djka Clodagh používa pri svojich djských vystúpeniach 3 gramce, cd prehrávače a efektové jednotky, aby boli jej sety čo najviac zaujímavé a kreatívne.

TECHNO UP 5 22.10.2011
Športová hala Koniareň, Ružomberok
Clodagh /IRL/, Bas Mooy /NL/, Ben Glendon /IRL/, Michal Breeth, Boss, Grining, Derma, Datel, Mash.
Predpredaj v sieti Ticketportal.

Techno Up

Zdroj: Techno Up
Publikoval: Redakcia GREGI.NET