Talentovaní Zrní pokrstia vo Fléde vinyl v spoločnosti Poletíme?

Zrní připravili vinylovou verzi desky Soundtrack ke konci světa, která vyšla v limitované edici 500 kusů. Vinyl kapela pokřtí ve společnosti brněnské kapely Poletíme?.

Moravský křest proběhne 15. října na Flédě a studenti mohou využít studentské slevy po akreditaci na webu fleda.cz. Společný koncert Zrní a Poletíme? proběhl už v pražském Lucerna Music Baru a byl vyprodán.

O vydání černé placaté desky uvažovala kapela Zrní již dlouho: „Vinyl se nám líbí jako artefakt. Je to pěkně po staru, pořádná věc. Taky je krásnej ten hutnější teplejší zvuk, a k tomu ten rituál, když se spustí jehla na desku.“ Součástí vinylu je  i kód pro stažení remixu desky. Samotný remix pak bude prodejný v elektronické podobě na stránkách Supraphonline.cz a všech známých internetových obchodech s hudbou jako například iTunes apod.

Záměrem staronových skladeb bylo zanechat původní ojedinělou atmosféru alba, avšak za použití poněkud odlišných hudebně-výrazových prostředků. „Celková nálada remixového alba je „tanečně-ambientní“, některé harmonie a struktury jsou pozměněny, v písni Hýkal zpívá Lenka Dusilová, která mi ke kapele Zrní tak nějak sedí“ říká zvukař a producent Karel Štulo.

Spolu se Zrní vystoupí hraví turbošansonisti Poletíme?, kteří právě dokončili natáčení nové, v pořadí čtvrté desky, na kterou kapela vybrala částku 200.000 Kč od fanoušků prostřednictvím serveru Musiccluster.cz. „Deska bude posazená více na piánu, pro nás typického nástroje banja výrazně ubyde,“ říká kapelník a textař v jedné osobě Rudolf Brančovský a dodává: „Deska bude tiše věnována mé zesnulé přítelkyni, protože většinu milostných písní jsem napsal právě pro ni nebo o ni.“

Zrní || Poletíme?
15. října 2013 20:00
Fléda, Brno
fcb event: https://www.facebook.com/events/392057927583558/
Předprodeje: smsticket.cz; Báreček, Indies, Dům Pánů z Lipé, Ticketportal, Ticketstream

300x600-(zrni-poetime)-BRNO2

Zdroj: Fléda