Talentovaná speváčka Agi Hlavenková robí hudbu s hĺbkou. Teraz vydáva svoj prvý singel.

Mladá speváčka Agi Hlavenková predstavila svoj premiérový singel s názvom Vesmír. Prvýkrát zaujala v súťaži Česko Slovensko má talent, v ktorej skončila tesne pred semifinále. Táto skúsenosť a pozitívne ohlasy poroty či divákov ju však povzbudili a naviedli na hudobnú kariéru.

Dnes už má svoju kapelu, s ktorou aktívne koncertuje. Agi skladbu Vesmír vydáva ako sólový projekt. Text aj hudbu zložila sama ešte v januári 2018. Popový singel s prvkami jazzu vydala spoločne s videoklipom natočeným v Pálfiovskom kaštieli v Malackách.

Zrodila sa náhodou

Pieseň je vnútorným vyznaním a vyjadrením k dnešnému svetu. Jej zrod bol pomerne netypický. Vznikla pri hre, v ktorej ju kamarátka vyzvala v skladaní na tému vesmír. „Námet som vtedy pojala po svojom. Do tvorby som vložila svoje vtedajšie pocity.“

Nie je jediná

Agáta sa vo svojom vesmíre snaží uvoľniť od zbytočných spoločenských tlakov a pravidiel. „Pieseň znázorňuje všetko to, čo je vo mne. Hoci sa ma okolitý svet snaží rôznymi spôsobmi ovplyvniť a oklamať, môj vesmír mi nikto nevezme.“ Uniká do neho vo voľných chvíľach. Zároveň nie je jedinou, ktorá to tak cíti. Pozvanie do klipu prijalo niekoľko jej známych, ktorí zdieľajú myšlienku skladby. Na nahrávke však znie iba Agin autentický hlas.

Klape jej to s kapelou

V súčasnosti Agi hráva so svojou kapelou. Mladé zoskupenie prináša na koncerty vlastné skladby v slovenčine, ale aj angličtine. Tvorbu chcú v budúcnosti pretaviť aj do prvého albumu. „Hrávame prevažne v okolí Bratislavy. Postupne sa dostávame aj do iných kútov Slovenska. Toto leto sme napríklad navštívili Banskú Štiavnicu alebo Brezno.“ Najbližší koncert odohrajú tento štvrtok 22.8. v Malackách na nádvorí Pálfiovského kaštieľa.

Úspech v Talente

Agi sa predstavila v poslednej sérii súťaže Česko Slovensko má talent. Skladbu Valerie sa snažila precítiť tak ako jej vzor Amy Winehouse. Mladá speváčka svojím vystúpením zdvihla divákov zo stoličiek a vyslúžila si standing ovation. „Vy takmer spĺňate to, ako by mal vyzerať víťaz tohtoročného Talentu. Hľadám vás,“ hodnotil Agi Jaro Slávik. „Prečo takmer?“ Ohradila sa následne Marta Jandová. Agi síce dostala štyrikrát áno, ale v silnej speváckej konkurencii ju producenti šou ďalej neposunuli. Táto skúsenosť ju však povzbudila a usmernila k jej ďalšiemu hudobnému rozvoju.

Zdroj: TS