Talentovaná Janais uviedla do života album Ilúzie.

Speváčka Janais pokrstila v sobotu večer v legendárnom bratislavskom Véčku štvrtý album Ilúzie.
Talentovaná umelkyňa v uplynulých dňoch už absolvovala koncerty v Prešove a Banskej Bystrici, kde fanúšikov potešila popri svojich najväčších hitoch aj pesničkami z čerstvej novinky. Po dvoch úspešných vystúpeniach napokon album s malými obmenami v programe predstavila aj v hlavnom meste.

Na sobotňajšom koncerte zazneli všetky skladby z novej štúdiovky, ale aj staršie piesne ako Nad hladinou (2017), Hlavolam (2017) či Shoulder (2018). Na jednom pódiu si s plavovláskou zaspieval i Peter Bažík, s ktorým spoločne predviedli obľúbený duet Blízko (2016). Atmosféru večera podčiarkla vtipná projekcia zostrihaná zo zábavných momentov, ktoré kapela zažila v uplynulých mesiacoch v nahrávacom štúdiu.

Dielko mladej umelkyne v závere koncertu pokrstila herečka Lujza Schrameková-Garajová. Album uviedla do života tradične, šampanským. „Každý album sme krstili niečím špeciálnym, stále sme vymýšľali. Katka Koščová mi krstila prvý album Svetoboj vodou z Váhu, lebo som tam mala pesničku o divnom Jankovi a zakliatej panne vo Váhu, vianočný album som krstila ihličím… Teraz sme si s Lujzou povedali, že dosť bolo vymýšľania, už sme dosť staré na to, aby sme to pokrstili sektom,“ hovorí s úsmevom Janais. „Teším sa, že Lujza s Petrom prišli, v Prešove a Banskej Bystrici to bolo iba o mne a o kapele. Aj keď som rada, že napriek tomu, že sme na tých koncertoch nemali nejaké ďalšie zaujímavé mená, ľudia prišli v celkom hojnom počte a zabavili sa. Teraz sme to tak trošku oživili, konečne som celý večer nerozprávala iba ja a priestor dostal aj niekto iný,“ smeje sa speváčka.

ILÚZIE ukazujú Janais v popovej polohe, ktorá je jej srdcu najbližšia. Talentovaná interpretka netají, že má z nového albumu veľkú radosť. „Som rada, že sa nám konečne podarilo nový album pekne uceliť. Nájdete na ňom viacero piesní, ktoré už v éteri slovenských rádií rotovali ako single –Blízko, Hlavolam, Nad hladinou či moju najnovšiu pieseň v angličtine Shoulder. Za zmienku stojí i pár úplných noviniek a najznámejší slovenský šansón Čerešne, ktorý do francúzskeho jazyka preložil pán Ivan Sakala,“ prezrádza na margo čerstvých piesní.„Touto cestou by som rada poďakovala všetkým, ktorí na albume spolupracovali, menovite: Peter Kothaj – gitary, Martin Šenc a Daniel Špiner – klávesy, Michal Šelep a Pavol Hvišč – basy, Stano Kociov – bicie a samozrejme Vlado „Randy“ Gnepa – aranžmány, zvuk a mix,“ menuje.

Album je podľa nej iný ako predošlé, no stále žánrovo pestrý. „Ešte tri roky dozadu sme naň nahrávali skôr akustické piesne, potom sme prešli do takého väčšieho rádiového popu a napokon tam pribudol ešte šansón, takže je to také všakovaké, no myslím si, že je to dobre. Ja nemám rada, keď sú celé albumy jednoliate, aj keď sa hovorí, že je to lepšie, lebo si vás poslucháč rýchlejšie zapamätá a zaradí, no ja práve to škatuľkovanie nemám rada a teší ma, že na koncertoch dokážeme zahrať aj nejaký šansón, aj niečo trošku do jazzu, aj pop a niečo folkovešie, z každého rožku trošku,“ podotýka speváčka.

Pripravuje vianočné koncerty

Janais krstom albumu s koncertmi tento rok nekončí. Čoskoro ju totiž čaká i niekoľko
vianočných vystúpení. „Máme zatiaľ potvrdených niekoľko koncertov a stále nejaké pribúdajú, potiahneme to celý december. Tieto koncerty robíme vo väčšom už tretí rok a vždy sa na ne veľmi tešíme, pretože ten repertoár hráme vždy len v decembri, takže ho nemáme opočúvaný. A býva aj dobrá nálada, keďže na koncerty chodievame spolu celá kapela vo veľkom aute,“ približuje speváčka. „Budeme hrať piesne z albumu Vianočná a zahráme vždy aj nejaké dva tri najznámejšie single. Vidieť nás môžete v sálach a kluboch, ale aj na vianočných trhoch,“ pozýva fanúšikov.

Vianočná Janais 2018:
8.12. Olomouc
9.12. Košice, Kulturpark
12.12. Nitra, Synagóga
13.12. Bratislava, Slovenský rozhlas
14.12. Považská Bystrica, Vianočné trhy
20.12. Vranov nad Topľou, Estrádna sála

Zdroj: Michelle Kristová z umeleckej agentúry Stella Production