Takto znie album „Fragments“ od The Rising Sign.

Undergound pop. Indie rock. Art rock. Týmito sčasti spektakulárnymi prívlastkami častuje slovenská formácia The Rising Sign svoju tvorbu. Možno si kladiete otázky: Čo to znamená? Ako tá hudba vlastne znie? Presne takúto zvedavosť vo vás štvorica mladých muzikantov túžila vyvolávať už od začiatku.

Prvú ochutnávku ich pripravovaného albumu Fragments v podobe úvodnej skladby End Of Line ste mali možnosť zachytiť v auguste tohto roku. Teraz, presne mesiac pred vydaním svojej albumovej novinky, vám toho ponúkajú ešte viac. Okrem zverejnenia dátumu oficiálneho vydania vám úlomkami desiatich skladieb ukazujú obrysy toho, čo bude tvoriť jeden neobyčajný a nezabudnuteľný celok. Máte sa na čo tešiť.

To ale stále nie je všetko. The Rising Sign predstavujú aj oficiálnu grafiku svojho albumu, ktorý má na svedomí talentovaná slovenská umelkyňa Andrea Lala: „Spočiatku som sa pri tvorbe návrhu pre The Rising Sign nechala uniesť textami. Inšpiratívna melancholická atmosféra mi ukázala presnú cestu. Aspoň tak som si to vtedy myslela. Neskôr som sa ale dostala k demo nahrávkam a samotná hudba všetko prehĺbila. Idea sa ihneď vykryštalizovala a všetky fragmenty do seba zapadli.“

Album Fragments vychádza 15. novembra 2019 pod patronátom rakúskeho vydavateľstva Mai Lei Bel. Štyri piesne z neho ale odznejú už 8. novembra 2019 v bratislavskom MMC, kde nimi kapela zabojuje o prvenstvo vo finále Rockovej Maturity v kategórii Pop.

The Rising Sign: Adam Juščák Michal Šnapko Martin Otto Juraj Furda

Label info: info@maileibel.com https://www.maileibel.com/ https://www.facebook.com/maileibel/ https://www.instagram.com/maileibel/ https://soundcloud.com/maileibel

Band info: https://www.maileibel.com/the-rising-sign/
https://www.facebook.com/therisingsign/ https://www.instagram.com/therisingsign/

Zdroj: TS