Takáto spolupráca tu ešte nebola – prichádza nový tanečný letný hit !!!

MADUAR pripravil na toto leto horúcu novinku s názvom Show How Mad U Ar, ktorou vyzýva ľudí k plneniu ich snov, nech už sú akékoľvek bláznivé. A aby sami išli príkladom, rozhodli sa splniť si vlastný sen a spraviť kooperáciu, ktorá nemá v našich končinách obdobu. Do novej skladby prizvali také hviezdy 90. rokov ako Captain Jack, Rednex, či Twenty 4 Seven, ďalej nášho najúspešnejšieho producenta Roberta Buriana (mega hit Žijeme len raz) a dali v nej priestor aj mladému nádejnému DJ-ovi a raperovi s umeleckým menom Nicotini.

Chytľavý refrén, nadupaný rytmus a svetový sound sú už teraz zárukou úspešného hitu, ktorý bude mať medzinárodnú online premiéru budúcu stredu 14.6.2023 od 20:00 za účasti všetkých účinkujúcich, a to naraz na sociálnych platformách vo viacerých krajinách Európy, vrátane facebookovej stránky kapely – MADUAR feat. Captain Jack, Rednex, Twenty 4 Seven (ft. Nance), Nicotini & Robert Burian – Show How Mad U Ar (Live Premiere). Vysielanie z bratislavského Toldstory Studia budú súčasne preberať všetky partnerské médiá, takže pôjde o skutočne exkluzívnu udalosť, počas ktorej si budú môcť diváci pozrieť nielen nový videoklip, ale aj rozhovory s interpretmi, momentky zo zákulisia natáčania, či odpovede na otázky fanúšikov spojené so súťažami o zaujímavé ceny.

Ako prezradili bratia Matyinkovci, skladba v sebe skrýva viacero posolstiev. Tým prvým je samozrejme výzva na plnenie snov, lebo to najhoršie, čo človek môže spraviť, je nezačať kvôli strachu z neúspechu či zlyhania. Vtedy človek prehral už na začiatku. Ďalším silným odkazom je účasť hostí z viacerých krajín sveta, čo je priamy dôkaz toho, že hudba spája a nepozná hraníc. A rovnako zaujímavé je pri tejto novinke aj spojenie minulosti, reprezentovanej umelcami z 90. rokov, so súčasnosťou prostredníctvom Roberta Buriana, až po budúcnosť vďaka Nicotinimu, ktorý je predstaviteľom mladej nastupujúcej generácie. Navyše je tam na pozadí aj rodinné spojenie, Nicotini, vlastným menom Nicholas Matyinko, je najstarším synom Juraja Matyinka z Maduaru. Ako perličku však môžeme uviesť, že v klipe sa postupne na moment predstavia všetci členovia rodín obidvoch bratov – Jurajova dcéra Sašenka s manželkou Alexandrou a mladším synom Rikim a Ladislavova partnerka Emily.

Samotný klip sa natáčal 12 dní vo viacerých európskych destináciách od Amsterdamu, cez Viedeň, až po Bratislavu a objavia sa v ňom aj jedinečné zábery z Drag Racing Power Festu na Slovakia ringu, či Leteckého festivalu v Piešťanoch, na ktoré bolo potrebné vybaviť špeciálne povolenia. Členovia Maduaru sú mimoriadne hrdí, že sa súčasťou klipu stali aj výnimoční ľudia, ktorí priamo žijú svoje sny – či už 10-ročný Boris Poživenec, syn najrýchlejšieho Slováka s pevným štartom na 1/4 míle Stanislava Poživenca alebo legenda slovenského drag racingu Tibor Eötvös, ktorý so svojou nadupanou Škodou 1000 MB dokáže poraziť aj super športiaky ako Porsche či Ferrari, a tiež Martin Juhás z Ambruz Racing Teamu na bývalom monoposte F1 patriacom pôvodne Emersonovi Fittipaldimu. No a spolu s nimi aj dve najzvučnejšie mená v európskom letectve a leteckej akrobacii, Zoltán Veres na lietadle a Imreh Lajos na helikoptére.

Nový singel a videoklip sú súčasťou celoročnej aktivity a filozofie MADUARu s názvom #ShowHowMadUAr, ktorá je slovnou hračkou názvu kapely (Mad U Ar – si bláznivý) a jej cieľom je priniesť pozitívnu energiu všetkým fanúšikom a motivovať ich k tomu, aby si plnili svoje sny, nech už sú akokoľvek bláznivé. Táto aktivita a filozofia sa plynule prenesie aj do pripravovanej veľkolepej show s názvom MADUAR – SHOW How Mad U Ar, ktorá sa uskutoční 22.9.2023 v NTC aréne (Národné tenisové centrum) v Bratislave, a kde bude prvýkrát v rámci koncertu CZ/SK interpreta použitá Kinetická Show od firmy Kvant – viď trailer: https://youtu.be/_PxITCswyrs.

Následne sa aktivita #ShowHowMadUAr prenesie aj do roku 2024, kedy MADUAR oslávi 30 rokov od vydania prvého albumu I feel good a pri tej príležitosti pripravuje ešte väčšiu Open air show na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.

Zdroj: Maduar