Tajuplný IAMX rozjede svou avantgardní show v Brně

IAMX se vrací do Brna. Žánrově neuchopitelný hudebník se s každým novým albem posouvá trochu jiným směrem a zas a znovu všechny překvapuje. V Česku má Chris Corner aka IAMX silnou fanouškovskou základnu, a proto se velmi rád vrací.

Tentokrát přijede s letošním albem Alive In New Light. Naživo jej uslyšíte 9. února 2019 na brněnské Flédě. Vstupenky budou k dostání na webu fource.cz, GoOut.cz, v síti Ticketmaster a v brněnských prodejních místech hostelu Eleven a Indies.

Chris Corner začal vystupovat pod jménem IAMX v roce 2004 po odchodu ze skupiny Sneaker Pimps. Do povědomí se dostal hned prvním albem Kiss + Swallow a druhým The Alternative, kterým potvrdil, že jeho hudební schopnosti sahají daleko za hranice jednotlivých žánrů. Další alba vydával už jako uznávaný tvůrce a fanoušci na každém z nich objevovali nové směry jeho tvorby.

Letos v únoru Corner vydal osmé album, které nese název Alive In New Light. Nahrávka oslavuje osvobození se od démonů, které Cornera dlouhodobě sužovali. Těmi jsou myšleny jeho deprese, se kterými se hudebník vyrovnával už na předchozích dvou albech Metanoia (2015) a Unfall (2017). Deska zachycuje tuto závratnou proměnu ve fázi, kdy „už nejste, kým jste byl, ale ještě úplně nejste ani tím, kým se na konci máte stát„. IAMX vyjadřuje velké díky fanouškům a zároveň zve k prožití další etapy omamné cesty k sebepoznání. Skladba Mile Deep Hollow z této desky byla představena v poslední odvysílané epizodě populárního detektivního seriálu How To Get Away with Murder (v českém překladu Vražedná práva) americké stanice ABC.

Zdroj: TS