Szidi Tobias – vianočný koncert spojený s premietaním filmu Marhuľový ostrov)

Slovenská speváčka a herečka je napriek tomu, že veľa filmových šancí zatiaľ nedostala, držiteľkou festivalovej ceny Igric z festivalu ART FILM v Trenčianskych Tepliciach za televízny film Dlhá krátka noc.

Narodila sa v roku 1967 v okrese Trebišov ako Sidónia Tobiášová a po štúdiu na VŠMU v Bratislave sa jej domovskou scénou stalo divadlo Astorka Korzo´90, kde stvárnila doteraz už veľké množstvo divadelných postáv. Szidi je pre väčšinu ľudí rýchlo zapamätateľná hlavne vďaka zaujímavej farbe hlasu, a preto ju mnohí poznajú práve z dabingu. V roku 1993 mal na Slovensku premiéru film Dušana Rapoša Fontána pre Zuzanu 2.

Szidi Tobias

Väčší úspech než film samotný, dosiahla filmová hudba. Na soundtracku sa nachádza aj pieseň v podaní Szidi „Chlap z kríža“. Časom sa pesnička stala kultovou, no napriek tomu prvý album Szidi Tobias vyšiel až v roku 2001. Volal sa Divý mak. O dva roky neskôr jej vyšiel ďalší album Punto Fijo, čo v preklade znamená pupok sveta, v roku 2008 album Pod obojím a ďalšie albumy nasledovali v rokoch 2010 a 2011. Szidi je pre veľa ľudí nástupkyňou Hany Hegerovej, publikum si získala na Slovensku aj v Čechách.

Szidi Tobias

Film, ktorý vám v rámci vianočného koncertu ponúkneme, je hľadaním odpovede na otázku, koľko mužov môže skutočne milovať jedna žena. Podmanivý príbeh ženy skúšanej životom plným vášne, krutostí osudu a nespútanej lásky.

Szidi Tobias

Film odohrávajúci sa na južnom Slovensku, na samote ukrytej v marhuľových sadoch, vás vtiahne do víru vášní troch mužov k jednej osudovej žene a jej lásky k nim, so všetkými strasťami a radosťami, ktoré dokáže priniesť len život. Slnko, vôňa dozrievajúcich marhúľ a hľadanie vlastného šťastia si vás získajú v príbehu silnej ženy, ktorá miluje a túži byť milovaná… ako my všetci.

Szidi Tobias
vianočný koncert spojený s premietaním filmu Marhuľový ostrov
16.12.2012 o 19:00 v Klube Za zrkadlom
Vstupné: 12€/15€
www.kzp.sk
www.ticketportal.sk
https://www.studiodva.cz/sziditobias/
https://www.csfd.cz/tvurce/5418-szidi-tobias/
https://www.facebook.com/events/281339465302705/permalink/281339468636038/


Zdroj: KZP