Sytě modrá nostalgie, americký písničkář Nick Waterhouse vystoupí v Praze.

Písničkář, kytarista a skladatel Nick Waterhouse si bere to nejlepší z historie amerického popu a soulu a na své chystané páté desce Promenade Blue slibuje introspektivní ohlédnutí do let svého dospívání na malém městě poblíž Long Beach. Z prosluněného San Francisca do pražského Rock Café přijede 3. října 2021. Vstupenky (440 Kč) budou v prodeji od pátku 19. března na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Nick Waterhouse vyrůstal v Kalifornii na malém městě poblíž Long Beach, když mu bylo něco přes dvacet, přestěhoval se do San Francisca, kde začal pracovat v obchodu s deskami a později zde odstartoval svou hudební dráhu jako člen rockové skupiny Allah-Las. Po prvních dvou společných deskách se ale rozhodl vydat na sólovou dráhu. Během té spolupracoval například s rockovým písničkářem Ty Segallem anebo R&B zpěvákem Leonem Bridgesem.

Jeho pátá deska Promenade Blue, která byla jako všechny předchozí nahrávána pouze na analogové nástroje, vychází 9. dubna, jako producent se na ní podílel Paul Butler (Michael Kiwanuka, Devendra Banhart). Na kazetové pásky zhudebněná sytě barevná nostalgie a příběhy o prvních láskách i objevování světa kolem s partou láká i první singl Place Names s hostujícími vokalistkami z Girl Group.

Zdroj: TS