SYMPHONY MEETS JAZZ. Už vo štvrtok 31. januára 2019 sa Štátna filharmónia v Košiciach spojí s výnimočným jazzovým kvartetom.

Dom umenia bude hostiť ALTAR QUARTET. Príďte si naživo vypočuť to najlepšie zo slovenského jazzu v spojení so symfonickým orchestrom.

Dlhoročná spolupráca renomovaných slovenských hudobníkov Nikolaja NikitinaĽuboša Šrámeka vyústila do prieniku medzi džezom, klasickou hudbou a avantgardou, ktorá v podobe albumu ALTAR vyniesla dvojici nomináciu na cenu Radio_Head Awards v kategórii Najlepší džezový album. Nahrávka vyšla vo vydavateľstve Real Music House.

Samotný názov odkazuje na termín oltár. Ten obaja hudobníci postavili z deviatich obľúbených skladieb. Okrem vlastnej tvorby siahli aj po téme Leoša Janáčka, J.S. Bacha, či po parafráze známeho štandardu. Za bicie si opäť sadne popredný rakúsky jazzman Klemens Marktl, na saxofón zahrá Nikolaj Nikitin, na klavír Ľuboš Šrámek a k spolupráci si pre tento krát hudobníci prizvali aj, špičkového slovenského jazzového kontrabasistu, Štefana „Pištu“ Bartuša. Koncom januára tak aj Košičania dostanú dar v podobe jedinečného hudobného oltára od významných slovenských hudobníkov.
Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Hudobné centrum.

Program koncertu:
Opening Funfare  (Ľ. Šrámek, arr.: Adrian Harvan)
Sam Louis Suite  (Ľ. Šrámek, arr. Šrámek)
1. Lullaby of Kirkland
2. Principessa – interlude
3. Sam Louis
Flow Music Suite (N. Nikitin, arr.: N. Nikitin)
 1. Jesu, meine Freude
 2. Human
 3. Flow Blues (arr. Adrian Harvan)
 4. Man
 5. Words and Swords
Bolero (N. Nikitin, arr.: Ľ. Šrámek)

Zdroj: REAL MUSIS HOUSE