Symphonic Metal Nights 2022 – Visions of Atlantis + Xandria + Ye Banished Privateers – Zvolen, DK ŽSR, 18.9.2022 od 19:00

Pozor ! Začína to byť veľmi zaujímavé ! Viď novinky z táborov kapiel !!! Nazvať koncert Visions of AtlantisXandrie a najmä tretím prekvapením v trojzáprahu – kapelou Ye Banished Privateers sa nedá nijak inak ako poriadnym crossoverom… s podtitulom veľká párty a zábava, plus umelecký a vizuálny zážitok.

Xandria doslova útočí novým singlom a klipom You Will Never Be Our God ( s podporou a hlasom Ralfa Scheepersa) – HUSTÉÉÉ !!! 

Ye Banished Privateers : prekvapenie večera ? Čekujte nižšie !!!

Aj rakúski Visions of Atlantis, ktorí si budujú stále väčšiu fanúšikovskú základňu, museli preložiť viackrát svoje turné vďaka COVID19. Z rôznych posunutých dátumov vyšiel ako finálny 18-ty september tohto roka a aj zostava kapiel na turné sa zmenila.
Spoločníkmi, ako rovnocenní, sú obľúbení Nemci XANDRIA. A ako predkapela sa ku nim „prilepili“ naozaj zaujímaví Ye Banished Privateers, ktorých zostava niekedy číta (aj na pódiu!) aj viac ako 20 členov. To šatne kulturáku vo Zvolene asi prasknú…

Keďže Visions of Atlantis vo Zvolene zažili búrlivú atmosféru v roku 2019, rozhodli sa toto mesto pridať na mapu svojho turné opäť ! Dobrou správou je si ich budete môcť pozrieť s plnohodnotným programom ! V máji 2022, presne 13-teho, priniesli rakúski symfonici svoj úplne nový album, PIRATES. Takže je čas napočúvať si ho – prípadne sa vizuálne pokochať na 3 klipoch k nemu – Legion Of The Seas, Melancholy angel alebo Master the Hurricane.

Naživo vás skupina vás prevedie príbehmi zo svojich albumov a ponorí do čias minulých, čias Atlantídy a s posledným albumom pričuchnete aj k vzrušujúcemu pirátskemu „remeslu“… Určite je na čo sa tešiť, pretože príjemný melodický symfo-metal prinášajú Visions of Atlantis už ako skúsená a hráčsky vybrúsená posádka.

Xandria. Skupina existujúca od roku 1994 –- so znovuobnovením v roku 2021 a novou, mimochodom veľmi atraktívnou speváčkou Ambre Vourvahis, zatrúbila do útoku takmer 5 rokov od ich posledného albumu (Theater of Dimensions – 2017) v máji tohto roka – so singlom a klipom Reborn.

K začiatku turné pripravili Xandria aj druhý singel You Will Never Be Our God, ktorý odprezentujú o pár dní – 7.9.2022. Ako hosť na vokáloch sa predstaví nemecká siréna známa z pôsobenia v kapelách ako Primal Fear a Gamma Ray – Ralf Scheepers ! (… áno, ten čo aktuálne boduje aj na novom albume a na koncertoch AVANTASIA !!!)

Zostava kapely sa ustálila na členoch:

Marco Heubaum – gitary, klávesy, programovanie, vokály, Tim Schwarz – basgitara, Dimitrio Gatsios – bicie, Rob Klawonn – gitara a už spomínaná kráska Ambre Vourvahis – spev. Je samozrejmé, že kapela si mieni siahnuť na predošlé úspechy a pripomenúť sa publiku čo najlepšie, takže by sme mali očakávať „plný“ materiál.

Xandria je hudobná skupina založená a pôsobiaca najmä v Nemecku. Kombinovanie gotického metalu s prvkami symfonického a doom metalu a v mnohých prípadoch i rocku znemožňuje zaradenie skupiny do jedného samostatného štýlu.

Kariéra Xandrie by sa dala rozdeliť do dvoch samostatných období, pričom prvým je samotné založenie skupiny v roku 1994 v nemeckom meste Bielefeld. Zaslúžili sa oň Marco Heubaum a Niki Weltz, ktorí medzi seba pribrali ešte niekoľko hudobníkov. Ich vzormi boli vtedy skupiny ako Tiamat alebo Paradise Lost. „Táto“ Xandria však dlho nevydržala – rozpadla sa v roku 1997 pre hudobné rozdiely.

V roku 1999 však došlo k „oživeniu“ skupiny Marcom Heubaumom, ktorému sa do tohto projektu podarilo získať nových ľudí. Skupina začala tým, že uverejnila na internete niekoľko svojich piesní na voľné stiahnutie.

To, že na poli rôznych MP3 portálov dosiahli úspech, vyústilo až do vydania debutového albumu v máji 2003. Niesol názov Kill the Sun a v nemeckých albumových rebríčkoch dosiahol 98. miesto. Nasledujúca nahrávka Ravenheart bola podstatne úspešnejšia – dokázala sa v tom istom rebríčku udržať sedem týždňov a dosiahla 36. priečku.

Rok 2005 znamenal pre skupinu vydanie tretieho albumu nazvaného India, ktorý sa vyšplhal na 30. miesto.

25. mája 2007 vydala Xandria ďalší album nazvaný Salomé – The Seventh Veil, ktorý obsahoval dvanásť piesní. Na jednej z nich sa podieľal aj Mika Tauriainen, člen skupiny Entwine.

30. apríla 2008 došlo k zmene na poste speváčky skupiny – Lisa Middelhauve. Xandriu opustila zo súkromných dôvodov. Meno novej speváčky bolo oficiálne oznámené 8. februára 2009 – išlo Kerstin Bischof, známu aj pod umeleckým menom Lakonia. V „dvadsiatych rokoch“ tohto storočia Xandria vydala ešte 2 albumy – Fire & Ashes a Theater of Dimensions. Teraz však po odmlke príde ďalšia nádielka skladieb, na ktorú sa treba tešiť, pretože kapela ide vpred míľovými krokmi ! (Viď nový singel zverejnený dnes 7.9.22 !!!) 

Albumy :
Kill the Sun (2003), Ravenheart (2004), India (2005), Salomé – The Seventh Veil (2007),
Now & Forever – Best of Xandria (2008), Fire & Ashes (2015), Theater of Dimensions (2017)

YE BANISHED PRIVATEERS

Berme túto uletenú partičku vážne ! Mrknite sa na nich – a musíte ich vidieť !!!

YE BANISHED PRIVATEERS vás vezmú o 300 rokov späť v čase na pomyselnú cestu drsným životom na mori začiatkom 18. storočia. Piesňami inšpirovanými tradičnou írskou a škandinávskou ľudovou hudbou, hereckým výkonom a prepracovaným historickým oblečením rozprávajú „súkromníci“ príbeh o živote drsného námorníka, ktorý žil na druhej strane zákona – a boji proti útlaku a nacionalizmu.

Spolu sa takmer 30 členov posádky strieda na turné – a plienenie zažijete s približne tuctom námorníkov priamo na pódiu  . Žiadne dve predstavenia nikdy nie sú rovnaké !!! Zmes drsnej ľudovej a punkovej hudby vás samo o sebe pozýva tancovať a spievať, zatiaľ čo strhujúce balady obmäkčia aj srdce toho najtvrdšieho piráta.

Takže uvidíme koľkí z tejto partičky (chásky, sebranky, tlupy :-) ) sa zjavia aj vo Zvolene (pri tejto hladine Hrona sa asi všetci nedokážu vylodiť ani pri Kalnej nad Hronom :-D )

Toto je naozaj veselá a najmä zaujímavá sebranka … Sledujte ich ! Príďte sa pozrieť vďaka YE BANISHED PRIVATEERS na mimoriadne silnú trojzostavu už budúcu nedeľu 18-teho septembra do Zvolena do Domu kultúry ŽSR (Sokolská 69, Zvolen) a zaskákať si na parádnej muzike !

Časový harmonogram večera:
OTVORENIE DK: 18:00 
PRIVATEERS18:30 – 19:10
XANDRIA19:30 – 20:40+ 
VISIONS21:00+  – 22:10+ 

Predpredaj: https://www.ticketportal.sk/event/Symphonic-Metal-Nights-2022-Visions-of-Atlantis-Xandria
Organizátor a pozvánka od kapely: https://www.facebook.com/Organize-Event-Agency-111151377934995
FB Event : https://www.facebook.com/events/583205836806039

Zdroj: TS