Swans sa po 26 rokoch vracajú do Brna!

V březnu 2013 se Swans vracejí v rámci pokračování turné k The Seer do Evropy a také do České Republiky. Swans vystoupí ve čtvrtek 14. března v klub Fléda v Brně, skupina se v Brně objeví po téměř šestadvaceti letech od památného koncertu v roce 1987.

Když se Swans v roce 2010 vrátili s albem My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky, tak asi nikdo nemohl předpokládat, co se stane. Obrovský zájem, desítky oslavovaných koncertů, ale hlavně – žádné vyvolávání nostalgií vonících vzpomínek. Posluchače naopak fascinovala plnokrevná bující energie a síla, jež Michaela Giru a jeho suitu žene stále kupředu. A zápal kapely se vůbec nevyčerpal.

Swans pokračovali s novým, snad ještě povedenějším albem The Seer a dalším turné, na kterém se Swans představili 27. listopadu před téměř vyprodaným Lucerna Music Barem v Praze a odehráli vynikající a téměř tříhodinový koncert. Album The Seer se během prosince objevilo vysoko snad ve všech výročních žebříčcích a některé z nich (například na velice respektovaném serveru The Quietus) dokonce vyhrálo.

Před Swans vystoupí v sólovém programu leader známých Xiu Xiu Jamie Stewart. Koncert pořádá Level B production ve spolupráci s Scrape Sound Inc. a Kyeo shows.

SWANS (USA/ Young God)
+ Jamie Stewart of Xiu Xiu solo (USA)
čtvrtek 14. března 2013 ve 20:00
Fléda
Štefánikova 24, Brno
Vstupné:  předprodej 450 Kč  / na místě 550 Kč
Předprodej: Ticketstream, Ticketportal, Fléda Báreček, Indies prodejna, DPL – Student Agency
SMSticket: https://www.smsticket.cz/akce/984-swans-usa-young-god.aspx
Facebook událost: https://www.facebook.com/events/558700404158688/

Zdroj: Fléda