Svetovo oceňovaný komiksový umelec z Berlína prichádzana Slovensko! Reinhard Kleist navštívi košické Artforum aj bratislavský Rómerov dom

Priekopník nemeckého grafického románu a jeden z najlepších súčasných komiksovýchautorov – Reinhard Kleist, prichádza na Slovensko! Nenechajte si ujsť dva jedinečné večery počas ktorých zaznejú skladby od Michala Paľka z Mojše band, a do ktorých bude R. Kleist naživo kresliť výňatky z komiksu.

O autorovi:

Študoval na Univerzite aplikovaných vied pre grafiku a dizajn v Münsteri. Tam vznikli albumy „Lovecraft“, „Dorian“ a ako diplomová práca „Dobrodružstvo výhybkára“.

V roku 2015 vyšla vo vydavateľstve Carlsen Verlag „Der Traum von Olympia“, príbeh od Samie Yusuf Omar, a v roku 2016 bola ocenená „Výročným rysom“, Mierovou cenou Gustava Heinemanna a Katolíckou cenou za knihu pre deti a mládež.

V roku 2017 vyšiel „Nick Cave – Mercy on me“, životopisná fantázia o spevákovi Nickovi Caveovi. V roku 2021 bol vydaný „Starman“, grafický román o živote Davida Bowieho. Momentálne pracuje na druhej časti.

O knihe:

Reinhard Kleist predstavuje pravdivý príbeh poľského Žida, boxera Hertzka Hafta, ktorý prežil koncentračný tábor a neskôr v USA zahájil profesionálnu kariéru. Druhá svetová vojna obsahovala niektoré z najneobvyklejších príbehov v histórii ľudstva. Konflikt zasiahol celé ľudstvo natoľko, že o viac ako 70 rokov neskôr je stále možné objavovať nové a úžasné príbehy o ľuďoch z tejto doby. Jedným z takých ľudí jepráve Hertzko

„Harry“ Haft, poľský Žid, ktorý bol v šestnástich poslaný do Osvienčimu.

Kniha vyšla vôbec po prvý krát v slovenskom preklade vo vydavateľstve BRAK.

Utorok (27. 9.) o 18:00 / Artforum Košice
Streda (28. 9.) o 18:00/ Rómerov dom v Bratislave

——-

Podujatie je súčasťou projektu § grafická novela / Introduction to European Graphic Novel in Slovakia. Podujatie z verejných zdrojov finančne podporil hlavný partner projektu Fond na podporu umenia. Projekt je financovaný z programu EÚ Kreatívna Európa 2014 -2020.

Zdroj: TS