Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík si v novej komédii Skaza Titaniku zahrajú aj lodnú skrutku!

Bravúrna recesia s mrazivou pointou a humor v štýle Monty Python! Taká je nová komédia v Štúdiu L+S.   Premiéra „Skaza Titaniku“ je  „srdcovkou“ majstra Milana Lasicu, ktorý vynikajúcu inscenáciu z pera Johna Fiskeho, upravil a aktualizoval.

Hviezdia v nej Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík. Obaja herci sa v predstavení ukážu nielen v polohe hercov, ale aj artistov, klaunov, hudobníkov a dokonca imitátorov lodnej skrutky! Režisérom predstavenia je skvelý Karol Vosátko. Nenechajte si ujsť komédiu „Skaza Titaniku“, ktorá má premiéru 24. októbra v Štúdiu L+S!

SKAZA TITANIKU foto3(c)Ctibor Bachraty 09

Štúdio L+S pripravilo ďalšiu bravúrnu komédiu. Tentoraz poteší najmä fanúšikov humoru a´la Monty Python. „Skaza Titaniku“ je vynikajúca komédia z pera Johna Fiskeho. Upravil ju majster Milan Lasica.

“Toto je „srdcovka“ pána Lasicu, ktorý ju senzačne a s nadhľadom upravil a aktualizoval. Na dosky nášho divadla chcel inscenáciu „Skaza Titaniku“ dostať už dávno, no keďže voľba padla na dvoch asi najvyťaženejších slovenských hercov, chvíľu to trvalo. Teraz sa to ale konečne podarilo,” vysvetľuje výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

SKAZA TITANIKU foto3(c)Ctibor Bachraty 12

V novinke hviezdia Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík. Predstavenie si, napriek tomu, že je mimoriadne fyzicky náročné, užívajú. Návštevníci ich uvidia v úplne nových polohách! Sú nielen fantastickí herci, ale tiež artisti, klauni, hudobníci, či dokonca imitátori lodnej skrutky!

„Spolu s Miškom sme odohrali už veľmi veľa predstavení, ale ani na jedno sme sa tak netešili ako na toto. Je to – ako my hovoríme – za odmenu. Tešíme sa na každé jedno slovo. Je naozaj málo hier, ktoré sú mojim favoritom od začiatku až po koniec. Diváci sa môžu pripraviť na to, že si s nami aj trochu zahrajú. Ale len jemne, decentne. Bude to také milé vťahovania do hry,“ prezrádza o interaktívnom predstavení Sväťo Malachovský.

SKAZA TITANIKU foto3(c)Ctibor Bachraty 13

„Tento humor je mi naozaj veľmi blízky. Vždy som túžil robiť niečo takéto. Mám totiž rád komédie na pokraji paródie a recesie,“ vyznáva sa Michal Kubovčík.

John Fiske napísal vtipnú paródiu pre dvoch hercov, ktorí špekulujú nad tým, ako by si skazu Titaniku zahrali, keby tú možnosť mali. Text preložil Jan Kolář, upravil Milan Lasica. Réžie sa ujal skvelý Karol Vosátko.

SKAZA TITANIKU foto3(c)Ctibor Bachraty 14

„Najväčšia devíza tohto diela je tá partia, ktorá sa tu zišla. Konečne robíme na spoločnej veci, ktorá nás baví a niekam posunie. Ja mám veľmi rád humor, ktorý má v pozadí tému. Teda nie lacné, schematické vtipy. „Skaza Titaniku“ je inscenácia, na ktorej sa bavíme a potom príde tých 5 minút pravdy, keď nás zamrazí. To zarezonuje viac ako keby sme boli celý čas dramatickí,“ dodáva Karol Vosátko.

Scénu predstavenia pripravil Peter Janků, kostýmy Renáta Ormandíková, hudobne na ňom spolupracuje Ľubica Malachovská Čekovská. „Skaza Titaniku“ má v Štúdiu L+S premiéru 24.10. Viac na www.studios.sk, lístky si môžete kúpiť na www.predpredaj.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ctibor Bachratý