Suvereno si oslobodil myseľ v tielku pri mraze -20°C!

Ako vlajkovú loď s kurzom do svojho najhlbšieho vnútra uvádza Suvereno nový singel Osloboď myseľ. Song s jasným odkazom predznamenáva posolstvo pripravovaného albumu Alchymista, ktorého vydanie je naplánované na november 2012.

Osloboď myseľ symbolizuje pre Suverena hrubú čiaru za jeho tvorbou z minulosti a zároveň predstavuje novú misiu s cieľom dosiahnuť komplexnú premenu vlastnej osobnosti. Začiatok zmeny vidí slovenský raper v kontrole mysle oslobodenej od vykonštruovaných informácií podsúvaných médiami. Ďalším krokom k úspešnému zvládnutiu sebareflexie sú skúsenosti, pretože, podľa neho, iba empíria dokáže vyfiltrovať pravdu od fabulovanej demagógie. „Spozoroval som, že myseľ nie je tak čistá, ako by mala byť. Mojím zámerom je oslobodiť sa od nej, k čomu vyzývam aj ostatných. Ak mám definovať odkaz skladby priamo, bez chodenia okolo horúcej kaše, poviem, vypnite televízor a vyhoďte ho vonku z okna,“ odporúča Suvereno.

Suvereno

Okrem Suverena, ako autora textu, vtlačili svoju pečať singlu český producent Emeres a v štúdiu pridal featuring Paul Project. Súčasťou životopisu skladby je aj videoklip z dielne Starchoca. Scény sa natáčali v západných Tatrách. Gro videa sa odohráva pod vrcholom kopca Salatín vo výške tisícosemsto metrov, kde sa celý tím s technikou vyviezol lanovkou zo Zverovky a ďalších dvesto metrov si ešte vyšľapal po vlastných. „Hory sú pre mňa symbolom slobody a nadhľadu, ktorý je pri spracovaní informácií nevyhnutý. Sneh a ľad zase vyjadrujú čistotu. Keďže sloboda a čistota sú pre mňa kľúčové hodnoty, v klipe vystupujem iba v bielom tielku, bez akýchkoľvek imidžových značiek. Hoci pri mraze -20°C sme pracovali v extrémnych podmienkach, bolo pre mňa dôležité prekonať všetky úskalia,“ zdôraznil Suvereno.

Okrem dramatických situácií spojených s poveternostnými podmienkami zaujalo pri klipe tiež to, že bol točený na demoverziu skladby. Finálnu podobu získal singel až po návrate z Tatier. „Trošku náš tlačil čas, preto sme zvolili tento postup. Pre režiséra bolo podstatné, aby sedela dåžka skladby a synchrón obrazu so zvukom, čo sme dodržali. Posledné úpravy melodickej linky v refréne na výrobu klipu vplyv nemali,“ vysvetľoval Suvereno.
Singel Osloboď myseľ si môžete vypočuť a klip pozrieť na linku.

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET