Súťaž PEGAS sa rozrástla o projekt live koncertov v Rádiu Prešov.

Vďaka nahrávaciemu štúdiu STUDIO7 a Rádiu Prešov podáva PEGAS už štvrtý rok mladým hudobníkom pomocnú roku. Idea zorganizovať súťaž, ktorej víťaz získa nahrávku singla pod producentskou taktovkou Randyho s jej nasadením do rádiového éteru, sa na prelome rokov 2013 a 2014 rozrástla o nový projekt PEGAS Live.

V štúdiu rádia Prešov sa predstavili už prví traja víťazi Pegasa – Sunlips (2011), Call me Steve (2012) a Lina Mayer (2013), ku ktorým sa postupne pridali Michaella, Martin Harich, či Michal Chrenko.

pegas-2

Najbližšie bude 8. apríla hosťom Lukáš Adamec a 6. mája kapela Aya. „Raz sme sedeli na Hlavnej ulici v Prešove s moderátorom Milkym a bavili sme sa o tom, ako by sme mohli pomôcť mladým muzikantom. Vtedy sme prišli s nápadom spojiť naše možnosti, keďže spolu s Randym, ktorý súťaž zastrešuje producentsky, máme štúdio a Milky pracuje v rádiu,“ vysvetľoval Rasťo Papp zo STUDIO7.

Hoci PEGAS má za sebou krátku históriu, môže sa pochváliť aj úspechmi na medzinárodnej scéne, pretože Sunlips a Call me Steve sa predstavili na prestížnom medzinárodnom festivale Carpathia v Rzeszowe, kde kapela okolo frontmena Laca Rychtárika pri svojom minuloročnom triumfe konkurenciu hudobne prevalcovala.

pegas-2013-1

Keďže na dvere klope nový ročník, speváci, speváčky a skupiny môžu posielať na pegas@studiosedem.sk do 1. júna 2014 prihlášky s informáciou o sebe, fotografiou a demom súťažnej skladby. „Na základe výberu odbornej poroty bude vyselektovaných osem postupujúcich kapiel, ktoré zabojujú v TOP 8 o titul PEGAS 2014 vo veľkom finále a získajú hlavnú cenu súťaže – nahrávanie singla v profi produkcii STUDIO7Recording, masívnu kampaň v Rádiu PREŠOV a trofej PEGAS 2014 (pozlátená plastika bájneho Pegasa), ktorú pre Rádio Prešov už tretí rok vyrába prešovský výtvarník Martin Bechera,“ dodal R. Papp.

studio-7

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.