SuperStar Lukáš Adamec: Takto mu to spieva sólo!

Aktuálna československá SuperStar Lukáš Adamec dnes oficiálne predstavuje svoj prvý sólový singel: https://www.youtube.com/watch?v=IX7rc99WmqM. Skladbu venovanú všetkým dámam, s názvom „Ty vieš“ prináša na sviatok svätého Valentína. Čo viedlo Lukáša k tomu, aby urobil „prvý sólový krok“? A aká je budúcnosť jeho kapely SIEMPRE?

Pre zmenu a osvieženie vo svojom hudobnom repertoári sa po príchode roku 2013 rozhodol víťaz poslednej série Československej SuperStar, spevák Lukáš Adamec. Z nových nahrávok, ktoré momentálne  vznikajú v jeho domovskom štúdiu v Košiciach, si vybral ako prvú, ktorú predstaví fanúšikom,  baladu „Ty vieš“. Skladbu pre neho na mieru ušili renomovaný slovenský textár Vlado Krausz a bývalý basgitarista skupiny IMT Smile Tomi Okres.

Spolupráca s Tomim vyplynula prirodzene z toho, že máme podobné hudobné cítenie, a to sme sa rozhodli využiť. Takže pracujeme na spoločných skladbách.“ Ponúknutá pieseň sa Lukášovi zapáčila, a tak si prostredníctvom nej doprial malú hudobnú zmenu. Na základe pozitívnych reakcií zo svojho najbližšieho okolia sa napokon rozhodol, že ju ponúkne aj svojim fanúšikom, aby posúdili, ako sa im páči „sólový Lukáš Adamec“ bez kapely SIEMPRE.S textom som sa úplne stotožnil, pretože ako moju nekonečnú lásku k ženám, tak i situácie, ktoré som v živote prežil a cítil, tento text vystihuje. Tým pádom, a to budete isto počuť, pociťujem lásku aj k tejto hudbe.“ Pre úplne vysvetlenie svojho sólového počinu Lukáš dodáva: „Od SIEMPRE neodchádzam, ani si nedávame pauzu. Rád by som ostal naďalej súčasťou kapely, a popri tom sa vydal aj druhým smerom, ktorým možno oslovím i nových fanúšikov, ale najmä si rozšírim obzory,“  vysvetľuje sympatický Košičan na margo nového singla, ktorý je prvou lastovičkou jeho najnovších plánov do budúcnosti. „Som slobodný človek a táto hudba sa mi páči, čo je dostačujúci dôvod tvoriť aj týmto smerom,“ dodáva, a na otázku, či je on sám zamilovaný alebo zadaný, keď premiéruje romantickú baladu práve na Valentína, sa len tajnostkársky usmieva: „Je na každom poslucháčovi, aby to posúdil sám. Možno to nebude až také ťažké.“

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Michal KUNES Kováč