SuperStar Lukáš Adamec sa lúči s letom: V novom videoklipe „Tak prosím“ si zahral so svojou snúbenicou.

Len pár dní po svojej muzikálovej premiére v hlavnej roli temného Krysařa aktuálna československá SuperStar Lukáš Adamec oficiálne predstavuje ďalší sólový singel „Tak prosím“. Videoklip k novej skladbe si režíroval i nakrúcal sám, a zahral si v ňom spolu so svojou snúbenicou.

Ubehlo iba pol roka, odkedy Lukáš Adamec oznámil, že štartuje sólovú spevácku dráhu. Prelomové rozhodnutie sa už o pár týždňov ukázalo ako správne. Dôkazom boli pozitívne reakcie na Lukášov hudobný prerod, i lukratívna ponuka Divadla Cassia na hlavnú rolu v muzikáli Krysař, ktorý má za sebou slávnostnú premiéru. „Reakcia ľudí na premiérach bola úžasná. Je mi viac ako jasné, že toto je ďalšia vec, ktorú potrebujem v živote robiť. Droga!“ netají Lukáš radosť zo svojho „muzikálového krstu ohňom“.

IMG_28511-2verysm

Skúšky v divadle a učenie textov neboli jedinou náplňou spevákovho leta. Počas letných potuliek a dovolenky stihol  nakrútiť videoklip k novému singlu „Tak prosím“, ktorý atmosférou evokuje rozlúčku s letom. „Vďaka hudbe, ktorú mi Tomi Okres zahral na gitare, som sa ocitol niekoľko rokov dozadu v poslednom dni prázdnin – obraz, ktorý každý z nás dobre pozná. Končiace sa leto, návrat do školy a iné povinnosti. Hlavne koniec krásnej etapy v roku. O TOM MUSÍ BYŤ SONG!“ opisuje Lukáš vznik skladby, ku ktorej si videoklip nakrútil a postrihal sám zo svojich súkromných letných záberov.

Klip je točený a strihaný amatérsky mnou a mojou priateľkou. Chcel som, aby dával pocit radosti, sem-tam nostalgie a lásky. Myslím, že tieto pocity sa dajú vyjadriť aj klipom,  ktorý nie je profi.“ Skúsiť si prácu režiséra a strihača v jednej osobe, bola výzva, s ktorou sa chcel Lukáš popasovať už dávnejšie: „Strihať klip, dávať mu farbu, efekty a dušu, je úplne nová skúsenosť, ktorú som si potreboval vyskúšať. Teraz si budem vážiť prácu produkčných spoločností, ktoré robia klipy, oveľa viac!“ priznáva so smiechom a vzápätí prezrádza, že jediný, kto mu v novom klipe sekunduje, je jeho priateľka, aktuálne už snúbenica, a už onedlho /v októbri/ manželka, ktorá nosí pod srdcom dieťatko. „Obaja si teraz užívame najkrajšie obdobie a obrovskú radosť z očakávaného prírastku,“ potvrdzuje Lukáš. „Priateľka bola tehotná už počas nakrúcania klipu, ale to sme zistili až neskôr,“ prezrádza na záver.

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Jakub MUROŇ