Superstar Lukáš Adamec prekvapuje: Vrhol sa na reggae!

Žiadny rock či funk, ale naopak jamajské rytmy pripomínajúce letné horúčavy a prázdninovú pohodu. Lukáš Adamec so svojou kapelou Siempre zabàdol pri novom singli nečakane do reggae štýlu.

Úradujúca česko-slovenská SuperStar Lukáš Adamec ani krátko pred letom nezaháľa, so svojou skupinou Siempre nahrali nový album, ktorý sa už čoskoro dostane aj na pulty obchodov. Do rádií mieri v týchto dňoch prvý singel Neboj sa, ktorý sa prekvapujúco nesie v reggae rytme a má výrazne exotický nádych.„Chceli sme aj takto vyjadriť všestrannosť nášho hudobného smerovania. Nie je to reggae na štýl UB 40, skôr sme sa pokúsili o hlbšie načretie do histórie, inšpiráciou boli napríklad prvé platne Boba Marleyho či Lee Scratch Perryho,“ vysvetlil Lukáš Adamec.

Lukas Adamec a SiEMPRE

S pokojnou hudbou je v ostrom kontraste text novej skladby. „Je o týpkovi, ktorý navrhuje dievčaťu, aby opustilo terajšieho partnera a odišlo s ním. A to nielen pre vzájomnú príťažlivosť, ale aj preto, že sa trápi a vo vzťahu pokračuje len zo zvyku,“ opisuje Adamec, ktorý text sám napísal a odkazom piesne odporúča riadiť sa všetkým. „Nebojme sa urobiť zmenu vo svojom živote. Načo nasledovať slepo stádo, buďme odvážni,“ hovorí držiteľ ocenenia Skokan roka za rok 2011 v ankete Slávik.

SiEMPREaLUKAS

K singlu Neboj sa už skupina nakrútila aj videoklip, ktorý by sa mal na verejnosť dostať v priebehu júna, podobne ako nový album s jednoduchým názvom SiEMPRE & Lukáš Adamec. Obsahovať bude 12 piesní. „Reggae je cítiť najmä v prvom singli, inak sa na albume strieda množstvo ďalších melódií a motívov. Globálne by som ich označil ako rockové, ale je to skôr taký náš ‚Siempre rock‘ s prvkami funky,“ priblížil kapelník a gitarista skupiny Peter Malinovský.

Košickí hudobníci plánujú aj toto leto množstvo koncertov, špeciálne sa tešia najmä na úlohu predskokanov počas premiérovej šou Guns N´ Roses na Slovensku 13. júla na letisku v Piešťanoch. „Keď sme sa to dozvedeli, cítili sme sa ako v rozprávke. Je to veľká legenda, takže pre nás to bude výzva i zodpovednosť. Ale určite urobíme všetko pre to, aby sme sa predviedli v tom najlepšom svetle a prispeli k tejto obrovskej rock´n´rollovej párty,“ dodal Lukáš Adamec.

Zdroj: JK Media s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET