Super nápad slovenského klaviristu! Perfect od Eda Sheerana dostalo nový videoklip.

Chuťovka pre všetky romantické duše! Pianista z Nitry si trúfol „prezliecť“ skladbu Perfect od Eda Sheerana do čisto klavírnej podoby a dal jej aj nový videoklip. 

Láska, tancujem v tmavej noci s tebou v náručí, naboso v tráve a počúvame našu obľúbenú pesničku… Baby, I’m dancing in the dark with you between my arms. Barefoot on the grass, listening to our favorite song… Áno toto je prudko „nákazlivá“ romantika v podaní Eda Sheerana, ktorá rozcítila milióny fanúšikov na celom svete.

Hudobník Peter Zbranek z Nitry už roky pôsobí ako svadobný pianista a má nos na skladby, ktoré sú dokonalé pre veľký deň novomanželov. Top hitom minuloročnej svadobnej sezóny bola práve Perfect od Eda Sheerana.

Talentovaný klavirista to zhrnul takto: „Už ani neviem zrátať, koľkokrát som ju hral mladomanželským párom buď pri obrade, alebo pri prvom tanci. Tá pieseň je na svadbu naozaj Perfect, teda dokonalá. Má nádherný text, krásnu melódiu a silný romantický potenciál, takže ňou nemôžete trafiť vedľa. Je ako stvorená, aby sprevádzala emotívne momenty a ja som sa rozhodol, že jej dám klavírny cover a ten si zaslúži aj pekný videoklip. Splnil som si tým vlastne aj jeden zo svojich hudobných snov.“

Ako novinka vznikala

V oficiálnom videoklipe Eda Sheerana k skladbe Perfect sa odvíja príbeh lásky z detských čias, ktorá prerástla až do dospelosti, presne ako sa to stalo britskému spevákovi aj v reálnom živote.

Hudobník chcel, aby klavírny cover aj video pôsobili na diváka rovnako „zaláskovane“ ako originál, ale zároveň nenútene a príjemne. Víziu, ktorú nosil už dlhšie v hlave, mu pomohol doviesť k dokonalosti divadelný režisér Pavol Viecha.

Zaľúbený párik si vo videu zahrali talentovaní herci z VŠMU, ktorí sa do role vžili tak presvedčivo, až sa Petra všetci pýtajú, či sú reálna partnerská dvojica. Odpoveď je nie, len nás o tom dokonale presvedčili. Atmosférické scény s klavírnym krídlom sa natáčali v jednu marcovú sobotu v krásnych priestoroch koncertnej siene Dvorana na VŠMU. Svadobné šaty do videoklipu zapožičal svadobný salón z Nitry, kde si ich herci boli vybrať a odskúšať. Exteriérové scény sa nakrúcali v Bratislave a okolí.

Vďaka tvorivému nadšeniu a energii všetkých zúčastnených vznikol nežný, vizuálne silný minipríbeh lásky so šťastným koncom, ale viac už nebudeme prezrádzať. Pozrite si video.

Slovenský pianista o Sheeranovi

Videu sa zatiaľ darí výborne, sú naň len pozitívne ohlasy. Videlo ho už niekoľko tisíc ľudí. Tí ho „lajkujú“ a zdieľajú nad očakávania. Pianistovi Petrovi sa Sheeranova skladba zapáčila na prvé počutie a ako svadobný klavirista hneď vycítil jej potenciál a možnosti. Pieseň sa mu podľa jeho slov hrala veľmi príjemne, keďže vo svojej podstate nie je náročná – strieda sa v nej len pár akordov, ale v jednoduchosti je najväčšia krása aj emotívna sila.

Zdroj: TS