Sunrise Open Air: DnB stage!

Pre veľa ľudí je festival Sunrise už dlho srdcovou záležitosťou vďaka rodinnej atmosfére, ktorá tam vládne už osem rokov. Preto sa na úvod chceme poďakovať všetkým Vám, ktorí ste sa bavili s nami celé roky.

Samozrejme, tešíme sa aj na Vás, ktorý sa práve teraz rozhodujete navštíviť Sunrise Open Air po prvýkrát na základe jeho skvelého lineupu.Prezradíme Vám, že festivalový program pripravujeme na základe Vašich prianí. Programy na jednotlivých pódiách pomáhajú zostaviť dj-i, ktorí sú s Vami v kontakte celý rok a pozorne sledujú čo máte radi. Tak ako každý rok sa o D´n´B stage postarali šviháci z agentúry BRA3v3KU čo zaručí pestrosť a rozmanitosť line up-u. Nastal čas predstaviť si zahraničných účinkujúcich a samozrejme aj domácu elitu , ktorá je neoddelitelnou súčasťou tejto noci.

JENNA G – United Kingdom

Energia, charizma, sexappeal a prirodzený talent – to všetko zosobňuje Jenna G z Manchesteru. Hlas, ktorý si prisvojili labele ako: Hospital, RAM, Bingo beats, Liquid V, Ninja Tune, Metalheadz, Soul:R, CIA, Innerground, Valve a mnoho ďaľších. 

Jenna G – úžasná, vokálová diva, vystúpi po prvý krát v rámci oslavy svojich narodenín na Slovensku v sobotu 27.marca v bratislavskom Nu Spirit Clube, na veľkej narodeninovej party Drumatique Session.

S DJingom a vystupovaním začala po prvý krát už keď mala 14 a to v manchesterskom pirátskom rádiu Love Energy. Tu našla inšpiráciu z underground zvuku a spojila sa s djs a mcs z Raggabeats Crew. Vytvorili tak hiphopovú skupinu ‘Subliminal Darkness‘.

Po štyroch rokoch zoskupenie opúšťa a stáva sa rezidentkou noci pod názvom Eardrum v DryBare.Vystupuje na rozličných živých vystúpeniach po celom Manchesteri a buduje si tak známe meno ako MC a vokalistka. Počas tohto obdobia spoznáva DnB djský a producentský tím- Future Cut, ktorí práve hľadajú speváčku. Ako výsledok ich spolupráce vychádza track ‘Borderline‘ na ktorého odozva je viac než prekvapivá.

Trojica tvorcov bola presvedčená  o magickom prepojení ich spolupráce a tak krátko na to v roku 2000 zakladajú DnB trio Un-Cut. Úspech ich spolupráce sa dostavil čoskoro. Ich debut ‘Midnight‘ predal 10000 kopií v priebehu niekoľkých týždňov a prilákal pozornosť hudobného priemyslu.

V roku 2001 Un-Cut podpisujú zmluvu s vydavateľstvom EMI a Warner‘s M Records a v júni 2003 vychádza ich debutový album. Po tom ako sa skupina rozdelila, Jenna pokračuje v spievaní a písaní textov pre vydavateľstvo EMI v spolupráci s The Shapeshifters-  kde hosťuje 2 roky ako hlavná vokalistka, taktiež s Danni Minogue, So Solid’s JD, Aleesha Dixon a ďalšímí. Bolo to práve v tomto čase, keď ju objavilo londýnske BBC 1Xtra rádio, zamerané na vysielanie čiernej hudby. 

Jenna prvý krát navštívila 1Xtra v lete 2003, ešte ako členka tria Un-Cut. Po druhý krát vychádza dverami tejto stanice v júni 2004 a však už ako DJ, kde vysielala svoj programový blok- Xtra Talent. 1Xtra boli nadšení jej schopnosťami a talentom a následne na to, jej ponúkajú spoluprácu s Twin B. Dvojica si hneď padla do oka a uzatvára spoluprácu na vysielaní sobotňajšieho programového bloku. Po úspešnom roku ich vzájomnej spolupráce, začína Jenna samotná hosťovať v rannej víkendovej show, v ktorej strávila nasledujúce 4 roky, prinášajúc poslucháčom to najlepšie z čiernej muziky.

 

V rámci časti jej show ‘Lights Camera Action‘ figurovali medzi inými aj také mená ako: Beyonce, Quentin Tarantino, Josh Hartnett, Common, Paul Giamatti, Simon Pegg, Eli Roth a iný. Týmto si tiež získala pozornosť hereckých osobností ako: Hugh Grant, Tenacious D, Drew Barrymore, Daniel Radcliffe, Sienna Miller a Michelle Pfeiffer.

Zatiaľ čo v 1Xtra naďalej pokračuje v prezentácií svojich vokálnych a textárskych zručností, zároveň vydáva svoj prvý, veľmi úspešný sólo album ‘For Lost Friends‘, kde sa už žánrovo zameriava výlučne na DnB. Ten vychádza  pod hlavičkou labelu Bingo Beats record v roku 2006. Bol produkovaný v spolupráci s najväčšími menami DnB scény a zároveň sa stal aj prvým albumom drum and bassových  piesní na svete. Tento debutový album je emocionálnym boomom, vnútorným ponorením sa do neistoty, zármutku ako i lásky a sexu.

Jenna sa v ňom necháva uniesť vášňou a predstavivosťou- v mihnutí oka sa ponára do vnútornej neistoty aby sa opäť zas sústredila na nájdenie vnútornej sily a samej seba. Tracky z jej albumu produkovali mnohí prominentní DnB producenti ako: DJ Zinc, Nu:tone, Friction, D Bridge, D Kay a Kabuki. Celosvetovému promo turné, na ktorom prezentovala tento album, sa nedokáže vyrovnať žiadny DnB sólo umelec, kedže jej repertoár a live performance sú unikátne a takmer neprekonateľné. V tom istom roku vyšiel na Bingu Beats aj singel In Love v spolupráci s legendami Chase and Status, ktorý sa nachádza v kufri takmer každého dnb Dja.

Rok 2009 prináša pre Jennu nové  záväzky a výzvy, ako je napríklad pozícia vedúcej vokalistky pre The Qemists, s ktorými absolvovala turné ich debutového albumu ‘Join The Q. ‘ Tak isto štúdiovú prácu na druhom sólovom albume ‘The Break Up‘ v spolupráci so známym producentom Zed Biasom a taktiež momentálne veľmi žiadaným talentovaným DnB umelcom- Engine-Earz. Jenna si tak naďalej svojou prácou a nasadením upevňuje pozíciu jednej zo svetových prominentných DnB umelkýň.

https://www.ilike.com/artist/Jenna+G
https://www.rolldabeats.com/artist/jenna_g
https://www.bingobeats.com/artists/jenna.html
https://www.outlar.com/artist.php?id=568
https://www.youtube.com/user/J3nnag

DISASZT – Austria

Disaszt sa namočil do Drum & Bassu niekedy okolo roku 1995. Tento nový zvuk, ktorý objavil bol preňho velkým „nakopnutím“. Pošteklil uši, otvoril oči a vyhnal ho spoza gramcov v obývačkove na ozajstnú scénu do klubov. Mal to šťastie a chytil vlnu začínajúcich rakúskych dnb dj-ov. Stál medzi tými, ktorí ako prví nasadili rakúskej mládeži dnb chrobáka do hláv :-). Stal sa členom teraz už zvučnej formácie Bass Infection-Crew.

Rok 2001 bol pre Disaszta a jeho kolegov veľmi úspešným obdobím v ktorom im vystúpenia po celom Rakúsku zabezpečili zvučný meno na dnb scéne. Tam kde sa rozbehol booking, mala by nasledovať produkcia… Disaszt to pochopil a v tom istom roku stihol vyprodukovať pod záštitou rakúskej Drum & Bass – Compilation track Get in on. Nesebecky pomáhal ďalším nádejným talentom a spolu s parťákom Subjectom potiahli duo Harddrive, ktoré čoskoro potvrdilo svoj potenciál trackmi Divine a Recall na značkeTrickdisk. Ďalšie dva tracky (Terminus a Incinerate) boli vydané na labely Breakform.

Mainframe je jednoznačne najvykričanejší drum and bassový event v Rakúsku a pri jeho zrode stál Disaszt. Odštartoval v polovici roku 2002 a spočiatku sa dnb párty konali raz mesačne… Postupne naberal na otočkách a získal stabilitu hodnú Viedenských City eventov. Vtedy veľmi šikovne zmenil adresu pôsobenia a nasmeroval si to do dnešnej Areny, ktorá mu zabezpečila kapacitu pre 1.400 dnb chtivých návštevníkov. V roku 2004 mal už Mainframe svoju hviezdu slávy na chodníku. Pre viac informácii checkujte https://www.mainframe.co.at/.

Disaszt je nepochybne jedným z najlepších dj´s vo svojej krajine. Na jeseň roku 2004 zaujal rezidentskú pozíciu na D.Kayovej a Rawfullovej akcii Beat it vo viedenskom klube Flex.

2006 bol ďalším silným rokom. Mainframe sa už dokázal o seba postarať sám a tak Disaszt spolu s Andim rozbehli vlastný klub a tým aj ďalšie možnosti pre ďalších dj-ov. Veľké gesto od dj-a, ktorý nezabudol na tých po ňom… Klub je situovaný v blízkosti rozkošného viedenského kaštieľa a ZOO v Schönbrunne. Je mekkou Urbanickej hudobnej kultúry. Najrôznejšie variácie beatového hudobného štýlu sú dokonca súčasťou ZOO programu. Pre viac informácii checkuj https://www.zoo.at/

V roku 2007 sa rozhodol ešte viac stmeliť rakúsku scénu a tak vytvoril párty značku Basscity, kde sa každoročne predstavia všetci predstavitelia domácej scény. Nezaháľal ani posledné 2 roky. Podľa jeho vlastných slov sa mu podarilo rozbehnúť doteraz najväčší projekt – vydavateľstvo Mainframe recordings. Ponúklo releasy od Camo & Krooked, Mutated Forms, Mc Coppu, Tenchu, Ruckus Keepers, alebo M.A.S.K. Okrem toho nadviazal spoluprácu s legendárnym Shimonom (RAM), s ktorým vydali niekoľko trackov na Shimonovej značke Audioporn.

V posledných mesiacoch Disaszt prezentuje svoj čerstvo narodený album , kde nájdete mnoho spoluprác a široko žánrovo postavený tracklist . Napokon 18.6. odohrá z 3 deckov celý album . Máte sa načo tešiť.

RIDO – Czech Republic

Rido patří v současnosti mezi jedny z nejaktivnìjších a nejúspìšnìjších drumandbassových producentù a DJù v České republice.

Svoji pozici také upevnil i nìkolika cross-žánrovými spoluprácemi s kapelou Support Lesbiens (narozeninová cover verze skladby Beatles pro Karla Gotta, soundtrack k filmu Máj), s houslovou virtuoskou Gabrielou Demeterovou (adaptace Vivaldiho sonetù) či s českou návrhářkou Janou Berg (hudební doprovod k přehlídce Dotek). Jeho remix skladby Sweet Little Something od Support Lesbiens byl zvolen za českou drumandbassovou skladbu roku v anketì Drumandbass Awards 2008.

Rido má za sebou už řadu úspìšných releasù na uznávaných zahraničních labelech jako Citrus Recordings, Defcom Records, Fokuz Recordings, Intersection Recordings nebo .shadybrain Records. Ridova skladba Strangers se také objevila na CD příloze prestižního britského magazínu Knowledge.

Rok 2010 byl pro Rida velmi úspìšný, na kontì má čtyři vinyly u  vydavatelství  (Disturbed,Trust in Music a Fall Out Recordings) a také prvenství jako nejlepší producent a nejlepší track roku 2010 v anketì  Czech Drumandbass Awards.  Začátkem podzimu si zahostoval na novém albu novozélandských Concord Dawn a další jejich spolupráce na tracku The Heat se objevila společnì s nabušeným Detonate na Uprising records.

V březenu letošního roku 2011 to Rido posunul ještì o kousek dál a jeho futuristický singl vyšel na Obsessions recordings s tracky Exoplanet a Poison. V součastné chvíli se plnì soustředí na spolupráci s legendárním vydavatelstvím Metalheadz, kde již brzy vyjde EP, na kterém spolupracoval s producentem Hybrisem a poté se mùžeme tìšit na debutový singl právì pro Metalheadz!!

Ridova pestrá hudební minulost je dokladem jeho všestrannosti a tvrdé práce. Ať už v hudebním studiu nebo v klubu za DJským pultem, vždy si mùžete být jisti tím, že Rido podá 100% výkon.

ZERO METHOD – Hungary

Zero Method aka Miklos Szalkay je vychádzajúca hviezda maďarskej drum&bass-ovej scény. Svoju kariéru odštaroval ešte v roku 2003 ako DJ. O rok neskôr založil internetové rádio MK2 (svojho času najpočúvanejšie online rádio u našich južných susedov) a v tom istom období začína aj s produkciou drum&bass-u. Do roku 2008 vydal niekoľko trackov v digitálnej forme, no prvý väčší úspech prišiel až s vydaním remixu skladby Hide out (spolupráca s Mindscape-om) na Trace-ovom labeli DSCI4. Potom to už išlo ako po masle. Nasledovalo prvé vlastné EP na DSCI4 nazvané jednoducho Zero Method EP, single Time worm a Jughead. Ohlasy ďalších labelov na seba nenechali dlho čakat a tak sa od roku do 2008 do súčasnosti objavili jeho skladby na značkách ako Subtitles, Trust In Music, Citrus alebo Climate. V blízkej budúcnosti môžeme očakávať singel na úspešnom Disturbed recordings.

Trace o ňom povedal: „Zero Method zaujal všetkých DJ-ov hľadajúcich menej komplexné kompozície a jednoduchú drum&bass-ovú myšlienku … žiadne obvyklé nástupy alebo hlúpe vypočítavanky, iba čistý a efektívny drum&bass.“

Miklosovi sa dostáva podpory od najväčších mien na svetovej scéne, medzi inými aj Ed Rush, Teebee, Trace, Cause 4 Concern, Optiv, Chris.SU, SKC, Mindscape, atď. Niekoľko starších trackov sa dá vypočúť na jeho myspace stránke.

Na tomto pódiu nebudú chýbať už spomínaný domáci usadlíci Bra3v3ku djs v zložení BIOFORMS aka Goro & Dephzac , Fezry , Bion , Reddog a hosť Ivory. Lístky v predpredaji sa neustále míňajú takže sa poponáhlajte a klikajte www.ticketportal.sk.

Line Up : Bra3v3ku Stage
20:00 IVORY (SK)
21:00 REDDOG (SK)
22:00 FEZRY & BION (SK)
23:00 RIDO (CZ)
00:30 JENNA G (UK)
01:30 DISASZT (AT)
03:00 ZERO METHOD (HU)
04:00 BIOFORMS (SK)

Viac info na oficiálnej stránke www.sunrisenz.com, kde nájdete aj link na Facebook stránku, kde prebieha momentálne súťaž o free vstupy …

Sunrise

Zdroj: Sunrise
Publikoval: Redakcia GREGI.NET