Sunlips vyrážajú na miniturné s divokou vizitkou.

Po vydaní albumu s názvom Dosť bolo rečí sa kapela Sunlips vydáva na miniturné s piatimi zastávkami. Štvorica hudobníkov s prešovským domicilom patrí medzi energické zostavy, čo počas nedávneho krstu nezabudol pripomenúť ani spevák Komajoty Martin Husovský.

Obidve skupiny totiž absolvovali spoločné turné a Huso v tejto súvislosti so smiechom poznamenal, že ešte stále nie je vhodný čas na to, aby zverejnili všetky fotografie. „Môj syn musí mať viac rokov, aby ich mohol vidieť,“ tváril sa tajuplne M. Husovský.

O Sunlips vedia svoje aj v poľskom Rzeszowe, kde sa kapela pred rokom predstavila na prestížnom Carpathia Festivale. Slovensko reprezentovali s nitrianskymi Paranoid a dojem zanechali nielen na pódiu. Na nočné vyčíňanie určite dodnes spomínajú aj v hoteli, v ktorom boli všetci finalisti ubytovaní. V čase, kedy nálada gradovala, nechýbalo vyhadzovanie fliaš z okien, chodba pripomínala pretekárky okruh a divočina neobišla ani izby.

„Najskôr nám zavolala recepčná, že ak sa do piatich minút neutíšime, zavolá políciu. Nakoniec policajti naozaj prišli a upozornili nás, že pokiaľ si chceme ešte na druhý deň zahrať, máme si dať okamžite pokoj. Ráno sa počas raňajok všetci pri švédskych stoloch sťažovali, že nejakí blázni robili celú noc bordel a nikto sa poriadne nevyspal. Iba sme sklonili hlavy dole a boli radi, že nás nevyhodili,“ zaspomínala si na žúr spred roka speváčka Viky.

Do Rzeszowa postúpili Sunlips ako víťazi súťaže Pegas so skladbou Dlho hľadaní, ku ktorej neskôr natočili videoklip. Adrenalín je asi tejto kapele súdený, pretože dávku napätia s celou škálou emócii si počas príprav na natáčanie vychutnali dokonalým spôsobom. „Firma z Nitry, ktorá mala točiť klip, nám ráno zavolala, že ich to mrzí, ale pokazilo sa im auto a neprídu. Dva týždne sme zháňali rekvizity, časť z nich sme mali požičané z divadla a po spomínanom telefonáte sme mali chuť so všetkým hodiť. Nakoniec Viky zavolala Jarisovi, ktorý celú situáciu zachránil. Hoci išlo o súhru náhod a absolútnu improvizáciu, Viky mi splnila sen, lebo vždy som si prial, aby nám raz natočil klip práve Jaris,“ priznal gitarista Pavol Vozár.

O živelnej energii v podaní Sunlips sa budú môcť fanúšikovia v priebehu mesiaca presvedčiť v Raslaviciach (3. 5., Bowling), Svidníku (4. 5., Holičstvo), Nitre (24. 5., Music Caffé), Ružomberku (25. 5., Nové Korzo) a Košiciach (5. 6., Malbo Caffé).

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.