Summit.30: 16. mája v Trnave!

Už o pár dní sa v trnavskom Art Klube predstaví hosť z Bosny a Hercegoviny, ktorý si hovorí BILLAIN. Svoju tvorbu a umenie za dj-ským pultom Vám predvedie 16. mája na akcii SUMMIT.30, kde sa oslavujú aj štvrté narodeniny akcie SUMMIT. Chceme Vám teda predstaviť headlinera a ostatných dj-ov, ktorí ho počas večera vystriedajú.

BILLAIN – Vlastným menom Adis Kutkut vyrastal vo vojnou poznačenom Sarajeve a jeho dospievanie bolo silne ovplyvnené týmto temným obdobím. Z umelcov ho zaujali najmä Stanley Kubrick, David Cronenberg, John Carpenter, Katsuhiro Otomo . Vo svojich predstavách si začal predstavovať rôzne temné miesta v spojitosti s vedou, až sa odhodlal ich zvečniť na papieri formou kreslenia. V rokoch 1997 – 1998 sa začal naplno venovať aj hudbe, nakoľko iba kreslenie už nestačilo. Hudobne bol ovplyvnený najmä umelcami ako Iannis Xenakis, Stockhausen, Aphex Twin, The Prodigy. Začal produkovať minimal techno, ktoré mu ale po určitej dobe prišlo veľmi jednotvárne. Vtedy prišiel osudový zlom v tvorbe hudby v podobe svetoznámeho albumu od Ed Rush & Optical – „Wormhole“.

Billain-promo-5-1-2

V roku 2000 sa stal členom legendárneho Sarajevského zoskupenia KONTRA. Začal sa venovať produkcii drum and bassu a vytvárať množstvo trackov a zvukov. Ako takmer každého umelca aj jeho postihla malá katastrofa, keď mu zlyhal počítačový hardware a stratil všetky svoje vytvorené zvuky, tracky a sample. Mnoho umelcov by to v tomto bode vzdalo, no BILLAIN sa rozhodol nezastaviť a začal pracovať odznovu na všetkých rozbehnutých projektoch. Začal vytvárať špecifické zvuky a orientovať sa do hĺbky zvukového inžinierstva. Začal spolupracovať so spoločnosťou Q Department z New Yorku, pre ktorú vytvára zvuky a zvukové efekty do filmov, dokumentov a reklám.

S rozvojom internetu sa svet začal zoznamovať s BILLAIN-ovou produkciou a aj jeho prelomovým debutom na značke Breed 12 Inches a C2D. Jeho unikátny a špecifický zvuk ho vyšvihol až do takých známych vydavateľstiev ako Syndrome Audio, Citrus, no hlavne londýnske Rise Audio a Bad Taste Recordings. Jeho hudba sa stala natoľko výnimočná, že ju hrávali počas svojich vystúpení aj umelci ako Tech Itch, Audio, Ed Rush, Cause4Concern, John B, Concord Dawn, Teebee, Phace, Misanthrop, Reso, alebo Allied. V roku 2013 rozbehol spolupráce s podobne zmýšľajúcimi umelcami ako Mefjus, InsideInfo, Codex, Allied alebo Rawtekk. Prednedávnom vydal svoje najnovšie EP Colossus, ktoré je naozaj kolosálne.

EVRO – Vlastným menom Andrej Novosad, sa s drum and bassom zoznámil pred siedmimi rokmi. Súbežne s DJ-ingom sa tiež venuje produkcii svojich vlastných trackov, prevažne na neurofunkovej vlne. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí track The Borg, ktorý vyšiel na slovenskom labeli Koncept. Track sa dostal až do finále producentskej súťaže YoungBlood organizovanej serverom drumandbass.cz. Za zmienku stojí aj jeho ďalší temný track Room 237, ktorý vyšiel na českom labeli Sun Side Recordings.

DIFFE – Nováčik na slovenskej drum and bassovej scéne, ktorý sa orientuje prevažne na liquid dnb, jeho hranie je energické a plné lahodných rytmov.

NUCLEAR X – Spopod komínov jadrovej elektrárne v Bohuniciach k nám zavíta aj mladý dj, ktorý sa pred pár rokmi venoval schranzu, no momentálne preferuje najmä liquid dnb a melodické dubwiseové tóny.

BOBO – Na akcii budete počuť aj organizátora a promotéra akcie SUMMIT.

VKTRD – DJ-om bude na stagei sekundovať aj ostrieľaný scratchmaster, ktorý si hovorí VKTRD

* MASIVE LIGHTS AND SOUND *
* VISUALISATION *
* SPECIAL UV DECORATION BY ART OF VISION *
* FRESH FRUITS DURING NIGHT *
* FREE STICKERS *
* FIRESHOW BY LUCY IN FLAMES *
* COMPETITIONS / FREE TICKETS *

Príďte osláviť štvrté narodeniny podujatia SUMMIT spolu s nami. Tešíme sa na Vás.

B logo fibal glow wings

Zdroj: Summit