Summit.29 sa uskutoční 14. marca.

Vďaka krátkemu februáru nebude treba na 29-te pokračovanie drum and bassovej noci SUMMIT ani toľko čakať. Tentokrát sa bude akcia konať 14.03.2014 v trnavskom ArtKlube. 

Počas večera Vás budú zabávať nie len dji a producenti, ale taktiež sa budete môcť občerstviť aj sviežim ovocím, ktoré bude počas večera servírované ako na parkete tak aj na bare a na stoloch v ArtKlube. Ako vždy na Vás čaká masívny sound, lasere, dym, stroboskop, videoprojekcia, samozrejme aj tematické SUMMIT nálepky a mnoho ďalšieho.

Ako Hlavný headliner večera sa predstaví mladý 19 – ročný chalanisko z Bratislavy, ktorý si hovorí NINE YARDS.  Pod týmto názvom sa skrýva nový slovenský drum and basový projekt, ktorý sa sanží orientovať najmä na technickejšiu stránku zvuku a hudby ako takej. Na rok 2014 plánuje release svojho doteraz nevydaného EP albumu. Napriek svojmu mladému veku zožal množstvo úspechov ako na domácej tak aj zahraničnej scéne, kde sa tento producent presadil aj ako zdatný DJ.

Ďalšími pánmi na holenie budú ASKEW & SICKSOUND, ktorí hudobne tvoria nerozlučnú dvojicu. Náhodne sa spoznali v Element Music Clube kde zistili že obaja majú záľubu v elektronickej hudbe (hlavne drum & bass, dubstep) a obaja sa už nejaký čas pohrávali s DJ-ingom. Postupom času sa začali stretávať za mixom doma a v zavretom klube hlavne pre zábavu. Po nejakom čase spoločného hrania v úzadí mimo párty sa zohrali ako aj selekciou tak aj technikou prechodov. Počas tejto doby vyskúšali rôzne subžánre DnB a Dubstepu a nakoniec skončili na temnejšej strane (Welcome to the dark side). Nastal čas keď prišla prvá možnosť odprezentovať sa na Element párty v Prievidzkom Element Music Clube za čo vďačia dvom skúseným DJ-om Cencovi a Dykmanovi z Codered Crew. Do súčasnosti spolu hrali na Tridente v Partizánskom, na Bassmission Open Air v Bánovciach n. B. a na neposlednom mieste prichádza aj vzájomná podpora pri sólových hraniach z ktorých neoficiálne vznikla B2B dvojica ASKEW & SICKSOUND na akciách ako je BASS, Trilogic a mnoho dalších. Spoločnými silami sa snažia zdokonaľovať a ukázať svoje kvality na slovenskej DnB scéne.

B3T0N sa k DJ- ingu dostal keď mal 17/18 rokov prostredníctvom kamaráta, ktorý mi požičal starú konzolu. Po prvotnom nadšení si už onedlho zaobstaral vlastnú techniku a začal s mixovaním progressive trance / house a electro.  Postupom času sa mu ale tieto žánre začali zdať jednotvárne a monotónne a tak trance a house vymenil za dubstep a DnB. Často počas hrania mimo iného kombinuje aj neurofunk, glitchhop a trap. Pri mixovaní sa snaží, aby jeho sety boli dynamické a plné energie. Predstavil sa aj na akcii Dubflex ako warmup dj pred takými menami ako Komander Ground, Smack a Dubshock

Neodmysliteľným doplnením lineupu sú domáci BOBOTAPIR.

summit.29

Zdroj: Summit crew