Summit.28 sa uskutoční 14. ferbuára.

Už 14.02.2014 nás čaká ďalšie pokračovanie drum and bassovej noci SUMMIT, tento krát už s poradovým číslom 28. Konať sa bude ako už tradične v trnavskom Art Klube a hoci akcia dátumovo vyšla na sviatok sv. Valentína, nemusíte sa báť, že by sa akcia niesla v ružovučkých rytmoch. O pravý opak sa tentokrát okrem domácich djov postarajú aj headlineri, ktorí sú za djským pultom jeden lepší ako druhý.

CUKER – Cuker sa djingu venuje od svojich osemnástich rokov. Prvé gramofóny kupuje v roku 2005 a začína s hraním Hip-Hopu. Po hraniach na viacerých akciách sa dostáva cez tento štýl do bližšieho kontaktu s elektronickou hudbou tvrdšieho kalibru, cíti energiu, ktorú mu dokáže ponúknuť a neobmedzené možnosti sebarealizácie. V tom čase zakladá aj nahrávacie štúdio RECORDING ZONE, kde chce realizovať svoje predstavy. Aktuálne sa venuje hraniu Drum n Bassu, Drumstepu, Dubstepu, ale aj rôznym obdobám týchto žánrov. Jeho sety sú tvorené energickými trackmi aby nenechali publikum ani na chvíľu v kľude. Nevynecháva svieže novinky, ktoré taktiež nesmú chýbať v jeho setoch. Od roku 2011 je rezidentným DJom Nitrianskeho klubu CHECKPOINT, kde spolu s ďaľšimi DJs pravidelne organizuje Drum n Bassovú párty BASEMENT.

MIKRO – Mikro je mladý chalanisko, ktorý sa venuje hudbe od svojich 14tich rokov a je ňou niekedy doslova posadnutý. Do hudby vkladá svoju dušu a hrá zo srdca. Na začiatku svojho pôsobenia hrával striktne hip-hop a priučil sa rôznym technikám, ktoré v sebe zahŕňa turntablism – scratch, beat-juggling. Neskôr sa začal venovať aj hraniu iných žánrov z ktorých najviac dominujú Electro House a Hip-hop. Taktiež ho uchvátila hudba alternatívnych žánrov a môžete ho vidieť na akciách, kde drtí Dubstep a Drum&Bass. V rámci DnB hrá prevažne Jump up, prípadne Neurofunk a do toho aj niečo z Liquidu. Jeho vystúpenia sú vždy okorenené nejakými zaujímavými skrečmi, čo samozrejme dotvára jeho party sety na rôznych akciách. Tento mladý chalan je členom skupiny MASSIVE BASS SOUND. Spoločne hrajú DnB, Dubstep, Electro či Moombahton a spoločne organizujú v Nitre známu akciu BASEMENT. DJ Mikro na koncertoch taktiež kryje chrbát raperovi, ktorý si hovorí Vagabund a na veľkých akciách hráva za mixom dvojici Bacil a Rakby. Objavil sa za gramcami aj na takých veľkých akciách ako sú Carat Tuning Party (2010,2011), či Totojehiphopfest(2010,2011). V roku 2009 sa umiestnil na 2.mieste na majstrovstvách Slovenska v DJingu – MIXMAN – kategória gramofóny.

KPEK – kPEK sa prvý krát dostal do kontaktu s drum and bassom asi v roku 2005, keď ho premiérovo oslovilo rýchle tempo. Elektronický zvuk naňho zapôsobil už v detstve, mená ako Prodigy, Mr. Oizo, FatBoy Slim, Daft Punk, Jamiroquai boli neodlúčiteľnou súčasťou jeho hudobnej zbierky. Jeho neskoršie objavenie producentov ako High Contrast, LTJ Bukem, Cyantific, E-Z Rollers a následné vypočutie ich trekov mu otvorilo bránu k poznaniu dovtedy nepoznaného drum and bassu. Pod silným vplyvom žánrov ako Nujazz, Funk, HipHop a Downtempo sa v roku 2008 začal aktívne venovať drum and bassovým odnožiam ako sú LiquidFunk, Deep a Atmospheric. Samozrejme, nebojí sa experimentovať a svoje sety rád okorení Dubstepom, TechHousom či BreakBeatom a už spomínanými HipHopom a Nujazzom. V roku 2010 zakladá spolu s Mathosom a Keecom projekt Amplitude ktorého cieľom má byť propagácia Autonomicu a Deepu na Slovensku prostredníctvom akcie „Burnout„. Za roky aktívneho pôsobenia na Slovensku, ale aj v Česku si stihol zahrať vo viac ako 20 kluboch s menami ako DirtyPhonics, Smote, BlueMotion, Lixx či Clive, bol hosťom v drum and bassovej show Signall_FM na Rádiu_FM a jeho producentské hobby sa môže pochváliť remixom treku „Crystal Forest“ od Smoteho, spoluprácu s BlueMotion na treku „Everything is Nothing“ ktorý našiel svoj domov na labeli Influenza Minus a rôznymi ďaľšími pripravovanými spoluprácami.

Týchto headlinerov za mixpultom doplnia domáci TAPIR a organizátor samotnej akcie BOBO, oboch ste už mohli v Trnave a okolí počuť hrať veľa krát.

SUMMIT28web

Zdroj: SUMMIT CREW