Súčasný kráľ soulu Curtis Hardind vystúpi v pondelok 16. novembra v Bratislave.

Do Bratislavy v novembri zavíta americký soulový spevák Curtis Harding, kráčajúci v šľapajach velikánov soulu a rocku ako Otis Redding a Jimi Hendrix. Usporiadateľská agentúra Ore Pole ho predstavuje ako vrchol svojej tohtoročnej koncertnej sezóny, v ktorej už priniesla do Bratislavy mená ako Morcheeba, Passenger, Stereo MCs či Selah Sue. Curtis Harding vystúpi 16. novembra 2015 v Nu Spirit Clube a prvých sto najlacnejších vstupeniek je už v predaji na tejto stránke v sekcii vstupenky.

Curtisovi Hardingovi sa podľa Rolling Stone podarilo to, čo sa zdalo už nemožné – priniesť do hudby, ktorá sa vyvíjala viac ako 50 rokov opäť nové prvky a pozdvihnúť ju opäť na ďalšiu úroveň. Curtis „servíruje maximálne chytľavé soulové a rockové lahôdky z neskorých 70-tych rokov okorenené súčasnými vplyvmi,“ píše Rolling Stone.

Sám spevák svoju hudbu charakterizuje ako „sloppin´-soul“, čiže ako mix soulu a všetkého možného čo mu príde pod ruku. „Mám rád soulovú hudbu, mám rád garážový zvuk, mám rád punk. Ale najviac ma ovláda soul,“ hovorí Curtis.

CurtisHarding-2_byHediSlimane

Podľa hudobných kritikov sa Curtisova tvorba najviac hodí do škatuľky new soul a new blues. „Harding je nepopierateľne všestranný talent. Čo sa dá aj čakať od syna gospelovej speváčky a dlhoročného speváka v kapele Cee Lo Greena,“ píše britský Guardian.

Atmosféru Woodstocku, chytľavý retro-sound nie nepodobný americkým The Black Keys a pesničky, ktoré podľa Curtisa pojednávajú „o láske, strate lásky a vyrovnávaní sa s tými najrôznejšími vecami“, to všetko si môžete užiť 16. novembra v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Prvých sto predpredajových vstupeniek stojí 20 eur, po ich vypredaní sa do predaja dostanú lístky po 25 eur (200 kusov) a zvyšok predpredaja bude prebiehať v cene 30 eur.

Zdroj: Nu Spirit