Subtension5: DJ Hu: Scéna je zaplavená laptop DJs!

Skrývá se za pseudonymy Trust me, Asperger & Imbalanced či Atlas Groove, nejznámìjší je ale jako DJ Hu. Peter Strakoš z bratislavského Standa.net bookingu patří již od roku 1998 k neúnavným propagátorùm slovenského techna. V Kyjovì se představí vùbec poprvé.


Ahoj Peter, za chvíli tomu bude 20 let, co sis přičichnul k vinylové desce a k elektronické hudbì vùbec. Jak bys zhodnotil vývoj elektronické hudby, chceš-li techna, za tuto dobu?
Mam zmiesane pocity. Na jednej strane vznikaju uzasne veci, digitalizacia nam dala v hudbe takmer neobmedzene moznosti, ludia sa k hudbe rychlejsie a jednoduchsie dostanu. Na druhej strane spolu s tym dobrym je scena zaplavena laptopovymi djmi so stiahnutymi skladbami mysliac si, ze slnecne okuliare a sluchadla su in. Techno sa „vycistilo“, skladby su zvukovo cistejsie, bohuzial im ale chyba ten tucny, spinavy analogovy zvuk.


Jak jsme se již zmiňovali v tiskové zprávì, vystupuješ a produkuješ pod mnoha pseudonymy. Jaké alter-ego je ti v současnosti nejbližší?

Trust Me



Hu


Jak využíváš svùj volný čas? Dìlíš ho jako převážná vìtšina dj kolegù na práci, hudbu a přítelkyni? Pokud ano, v jakém pořadí? ☺
Praca, studio, spanok, praca, studio… Momentalne mam silne pracovne obdobie.


Co ty a sport?

Futbal, ked si najdem cas, co je teraz problem…



Před týdnem ti vyšla ve spolupráci se Slavom (dj Boss) deska Metro EP. Popravdì hodnì překvapivá promìna v rámci žánru. Lze to brát jako nový počátek ve vašem vývoji?
Dlho sme obaja nic nevyprodukovali, bola to velka vyzva. Finalne verzie su uplne ine, s pribudajucim vekom je pochopitelne, ze sme sa obaja niekam posunuli a toto je vysledok. Ludia nemozu ocakavat skladby, ktore boli aktualne pred desiatimi rokmi. Tento rok by nasa spolupraca mala priniest minimalne dalsiu „dosku“.




O víkendu jsi vystoupil na Wilsonicu se svým projektem Trust Me. Mohl bys nám tento projekt přiblížit?
Som to ja. Ak by som sa mal zanrovo zaradit, spomenul by som dubstep, dnb, v podstate popova elektronika. Mal som potrebu sa posunut niekam, kde ma to neskutocne bavi, kde mozem realizovat napady, ktore sa v techne realizovat nedaju. Jednoduche veci nemaju pre mna cenu, preto sa rad pustam do novych veci. Oslovil som jednu spevacku zo slovenska, Dada suhlasila a nahrala so mnou prve dve skladby na novu EP. K nej sa potom pridala Scarlett Quinn z anglicka, ktoru som objavil z nejake vokalovej kompilacie, tej sa to tiez velmi pacilo. Dufam, ze si obe dievcata budete moct vypocut uz coskoro…


Letní prázdniny za dveřmi, chystáš se nìkam na dovolenou? 
Klasicka dovolenka pri mori asi nie, ale nejaka chata bude urcite.


Slivovička nebo borovička?
Slivovica


Zdroj: sound44
Publikoval: Redakcia GREGI.NET